Doi români, premiați la YouTube Music Awards

Redactor:
Raluca Ion
Doi români, premiați la YouTube Music Awards
Regizorul Matei Dima și directorul de imagine Khaled Mokhtar sunt cei doi români premiați la YouTube Music Awards, categoria Innovation of the Year, cu videoclipul realizat pentru rapper-ul Destorm - See Me Standing

Regizorul Matei Dima și directorul de imagine Khaled Mokhtar sunt cei doi români premiați la YouTube Music Awards, categoria Innovation of the Year. Ei au fost premiați în cadrul unei gale care a avut loc duminică seara la New York pentru videoclipul See Me Standing, realizat pentru rapper-ul Destorm.

Videoclipurile au fost alese de un juriu internațional format din muzicieni și fani YouTube, criteriile de departajare fiind creativitatea clipurilor, noutatea tehnică și aprecierea fanilor platformei video. Publicul a votat videoclipul preferat prin like, share și comentarii pe pagina oficială YouTube Music Awards.

„Dacă nominalizarea la YouTube Music Awards a fost o surpriză, câștigarea premiului alături de Matei mi-a adus cea mai mare bucurie. Mulțumesc YouTube pentru că a creat o punte între artiști și oamenii pentru care muzica reprezintă un stil de viață” a declarat Khaled Mokhtar într-un comunicat.

Matei Dima, regizorul acestui clip, a povestit pentru gândul cum a ajuns să lucreze cu Deestorm. „L-am cunoscut  într-un grup de prieteni cu care am fost în Jamaica la o acțiune umanitară. Eu tocmai ce terminasem masteratul și i-am spus că vreau să-i fac următorul videoclip”, a spus regizorul imediat după nominalizarea la You Tube Music Awards. „Am vrut să fac ceva diferit de celelalte videoclipuri, foarte comerciale, voiam să fie o poveste, să creez niște emoții”, a adăugat regizorul .

DeStorm este un muzician și actor de comedie american, popular pe YouTube, la canalul său de pe platforma video fiind abonați 1,5 milioane de oameni.

La YouTube Music Awards, eveniment aflat la prima ediție, Eminem a fost declarat artistul anului, iar premiul pentru cel mai bun debut a fost primit de Macklemore & Ryan Lewis. Pe scena YouTube Music Awards 2013 au cântat Lady Gaga, Eminem, Arcade Fire, Avicii, CDZA, Lindsey Stirling, M.I.A., Tyler the Creator și Walk off the Earth.

Inchide