Două noi televiziuni de muzică emit în România

Două noi televiziuni de muzică emit în România
Publicat: 04/08/2016, 18:18
Actualizat: 05/08/2016, 09:37

Magic TV și Rock TV vor avea un format tematic-muzical, vor emite la nivel național și vor reprezenta varianta TV a radiourilor (Magic FM și Rock FM). De asemenea, potrivit documentelor CNA, vor emite și în sistem high definition (HD) fiind retransmise de UPC, Ines Group și Orange.

Grupul media Antenna din Grecia a primit la începutul acestui an aprobarea Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) să se extindă în România și să înființeze două noi televiziuni, Magic TV și Rock TV, care ar urma să reprezinte un spațiu de promovare a artiștilor români.

Pentru lansarea Magic TV și Rock TV, societatea Kiss TV Music SRL – care este controlată de grupul media Antenna din Grecia – a solicitat CNA două licențe audiovizuale prin rețele de comunicații electronice (prin cablu), în ședința din 12 ianuarie.

Proiectul a fost atunci prezentat de echipa care se va ocupa de lansarea Magic TV și Rock TV – Liana Stanciu, Cristian Hrubaru, Romeo Repta și Daniel Klinger – care este comună cu cea care se ocupă deja de celelalte branduri pe care grupul Antenna din Grecia le deține în România, respectiv Kiss TV, Kiss FM, Rock FM, Magic FM și One FM.

Potrivit discuțiilor din 12 ianuarie, investiția inițială în echipamentele necesare pentru lansarea Magic TV și Rock TV a fost estimată la 30.000 de euro, iar cele două televiziuni urmează să se finanțeze din publicitate.

Pentru distribuția Magic TV și Rock TV, reprezentanții televiziunilor erau în ianuarie în discuții cu RCS&RDS, Telekom, UPC, Orange și Ines Group.

Romeo Repta (directorul de rețea al stațiilor deținute în România de grupul Antenna din Grecia) a declarat la momentul solicitării licențelor că televiziunile Rock TV și Magic TV vor reprezenta o „transpunere în vizual” a celor două radiouri: „Este un vis al nostru mai vechi de a transpune în vizual cele două canale Magic FM și Rock FM, vis care urmează să se fructifice cu ajutorul dumneavoastră. Este prea târziu față de evoluția audiovizuală a omenirii, dar cu siguranță este un business care va aduce mai multă notorietate și posturilor noastre de radio și va fi un spațiu de promovare a artiștilor români. Artiștii români vor avea o platformă de exprimare”.

„Nu inventăm roata, vrem să replicăm succesul pe care îl avem cu televiziunea Kiss TV, care este de fapt o formulă vizuală a postului de radio Kiss FM. Nu vom revoluționa televiziunea cu aceste două canale, dar suntem siguri că vom veni cu două canale pe placul celor care consumă muzică de acest fel și care nu găsesc acum pe piața media astfel de canale”, a spus, la rândul său, Daniel Klinger, directorul tehnic al stațiilor dețiute în audiovizualul românesc de grupul Antenna din Grecia.

Pe de altă parte, Liana Stanciu și Cristian Hrubaru, care se ocupă de identitatea posturilor de radio Magic FM și Rock FM, se vor ocupa și de cele două televiziuni, potrivit declarațiilor din 12 ianuarie.

Lansarea Magic TV este „încă o provocare în cariera mea”, a spus atunci Liana Stanciu. În același timp, Cristian Hrubaru a spus că Rock TV își propune să aducă rockul „acolo unde îi este locul”, respectiv „în atenția oamenilor”.

Antenna Group, care este controlat de familia Kyriakou din Grecia, a intrat pe piața audiovizualului din România la sfârșitul anului 2013. Astfel, grupul german de media ProSiebenSat.1 a anunțat pe 23 decembrie 2013 că a vândut televiziunea Kiss TV și radiourile Kiss FM, Magic FM, One FM și Rock FM companiei Antenna Group din Grecia.

Valoarea tranzacției nu a fost făcută publică, însă achiziția acestor operațiuni face parte din strategia Antenna Group de intrare și de dezvoltare pe noi piețe din sud-estul Europei, după cum a declarat la momentul respectiv Theo Kyriakou, CEO al Antenna Group, citat de broadbandtvnews.com.

Tot în cadrul ședinței de joi, 4 august, CNA a autorizat un studio secundar la București pentru Tv Sud Est.

Totodată CNA a retras licența pentru Realitatea FM Litoral din Mangalia (98,9 MHz), deținută de Realitatea Media SA, din cauza depășirii termenului de 90 de zile de întrerupere a difuzării serviciului de programe. Termenul de 90 de zile a expirat pe 26 iunie. În data de 27 iunie au trimis o solicitare de prelungire cu încă zece zile a termenului de întrerupere a emisiei (din motive tehnice). În ședința de joi, CNA a respins solicitarea și a decis retragerea licenței.

Printre altele, CNA a retras (la cererea deținătorilor) licențele Sportklub Hu – București (Sport Klub TV SRL), Direct TV – Bistrița (Trustul de Presă SRL), TVS din Brașov și Oradea (Fastpromo SRL).

Tot joi, Consiliul a prelungit termenul de valabilitate a licențele Radio 21 din Suceava, Drăgănești-Olt și Voineasa, precum și pentru Radio Trinitas din Oradea, Radio Vocea Speranței din Slatina, Friss FM din Sfântu Gheorghe, Best FM din Ploiești, Ardeleanul FM din Alba Iulia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel Dragomir, ucigașul Andreei. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate:...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Intră în vigoare de la 1 APRILIE. Schimbarea care afectează direct extrem de mulți români
Capcana STB pentru șoferii nesimțiți. Nimeni nu mai scapă
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Test de cultură generală. Care a fost prima țară care a trecut la ora de...