Două surori bogate, criticate pentru un gest „de binefacere”: Au comandat sushi pentru un om al străzii, în speranța că vor câștiga un iPhone / „Sărăcuțul de el, se pare că e înfometat…”

Publicat: 11/09/2019, 12:23

Adelia și Alina Fatkheev, în vârstă de 24 de ani, au fost criticate de utilizatorii rețelelor sociale după ce clipul a devenit viral. Acestea sunt acuzate că „sunt atât de rupte de realitate, încât nu înțeleg cum pot să-i ajute pe cei săraci”.

În clipul amintit, încărcat pe Instagram, gemenele din Rusia merg pe stradă în haine de firmă și dau „nas în nas” cu un boschetar în scaunul cu rotile.

Bărbatul, identificat drept Iuri Zasorin, trăiește de 28 de ani pe străzi, scrie metro.co.uk.

După ce îl observă, gemenele bogătașe exclamă: „Bietul de el, probabil că nu a mai mâncat de ceva timp”.

Fetele sună la un restaurant, de unde comandă sushi și bețișoare pentru omul străzii.

„Binefăcătoarele” îl hrănesc pe bărbat cu sushi, apoi îl lasă să mănânce singur.

La finalul filmului, Iuri le laudă pe tinere și spune că „toată lumea știe că există oameni buni, gata să-i ajute pe ceilalți”.

Imaginile au determinat însă o „furtună” pe rețelele de socializare, unde oamenii condamnă „ipocrizia” celor 42 de secunde de faimă.

Clipul a fost înregistrat însă pentru competiția „Nouă ne pasă”, organizată de un grup numit „Tinerii din Tartastan”.

Concursul oferă premii numeroase, printre care un telefon iPhone XR și o consolă de jocuri PS4.

Presa locală a scris că Iuri a lucrat pe șantier, dar și-a pierdut locul de muncă și a ajuns pe stradă.

În 2013, bărbatul a paralizat după ani întregi în care a dormit pe străzi. Omul a suferit degerături îngrozitoare la picioare, care l-au lăsat invalid.

Gemenele nu au câștigat concursul, în pofida filmulețului „altruist”.

Purtătorul de cuvânt al Yandex.Food, portalul prin care s-a realizat comanda de sushi, s-a arătat indignat de incident și a declarat că nu a colaborat sub nicio formă cu gemenele.

Fetele au devenit celebre pe rețelele sociale după ce au declarat că își caută un soț „dezgustător de bogat”, pe care să-l țină împreună, adăugând că vor face „totul în comun”.

foto: captură youtube.com

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult