Efectul nebănuit pe care îl poate avea tequilla asupra organismului

Efectul nebănuit pe care îl poate avea tequilla asupra organismului
Publicat: 09/05/2017, 12:32
Actualizat: 01/10/2018, 21:04

Specialiștii de la Centrul de Cercetare și Studii Avansate (Cinvestav) din Mexic au identificat anumite substanțe în planta de tequilla (da, vine dintr-o plantă), care îmbunătățesc absorbția calciului în organism. Și asta chiar dacă aveți osteoporoză, o afecțiune care slăbește sănătatea oaselor.

Potrivit Science Daily, o varianta albastră a plantei de agave, din care se face teguilla, conține substanțe care pot îmbunătați absorția de calciu și magneziu, ambele contribuind la sănătatea oaselor.

Cercetatorii au aflat asta după ce au indus osteoporoza la șoarecii de sex feminin, iar apoi le-au dat fructani din agave. Opt săptămâni mai târziu, le-au fost recoltate probe care puteau releva absorția de minerale și prezența osteocalcinei, o proteină care semnifică producția de os nou. S-a dovedit că șoarecii care au consumat acei polimeri aveau diametrul oaselor mult mai mare decât cei care nu trecuserăprintr-un astfel de proces. Dr. Mercedes López, care a condus proiectul, are convingerea că acei fructani din agave, în colaborare cu micriobiota intestinală adecvată, poate duce la formarea unui os nou, chiar și în prezența osteoporozei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase