Eroul principal MOARE în ultimul sezon din HOUSE OF CARDS. Kevin Spacey, scos PE TUȘĂ după scandalurile sexuale

Redactor:
Ana Obretin
Eroul principal MOARE în ultimul sezon din HOUSE OF CARDS. Kevin Spacey, scos PE TUȘĂ după scandalurile sexuale
Eroul interpretat de Kevin Spacey în serialul „House of Cards" a fost omorât de scenariști în ultimul sezon. Vezi cel mai nou videoclip de promovare al serialului și cine devine noul erou principal

Trailerul publicat de compania producătoare o arată pe actrița Robin Wright, care interpretează rolul soției lui Underwood, Claire, stând lângă mormântul acestuia și pronunțând fără emoție câteva cuvinte: „Totuși, îți voi spune asta, Francis. Când mă vor îngropa, nu o vor face în curtea din spate. Și când îmi vor aduce un ultim omagiu, vor sta la coadă”.

Clipul de promovare nu oferă detalii privind circumstanțele decesului, dar Netflix a anunțat anterior că ultimul sezon al serialului se va concentra pe personajul lui Robin Wright, care, la sfârșitul sezonului al cincilea, devenise președinte al SUA. Pentru acest rol, Wright a primit un premiu Globul de Aur și cinci nominalizări la Primetime Emmy Awards.

Inițial, în toamna anului trecut, compania Netflix suspendase producția celui de-al șaselea și ultim sezon al serialului „House of Cards”, după ce Kevin Spacey a fost acuzat de hărțuire sexuală de Anthony Rapp – un actor care a jucat în producții precum „Star Trek – Discovery” și „Rent”. Acesta l-a acuzat pe Spacey că i-a făcut avansuri sexuale în urmă cu trei decenii, pe vremea când avea doar 14 ani.

Ulterior, compania Netflix a anunțat că filmările pentru serialul TV „House of Cards” vor fi reluate la începutul acestui an fără Kevin Spacey.

Sezonul al șaselea va avea premiera pe Netflix pe 2 noiembrie și va avea opt episoade.

În luna octombrie 2017, după acuzațiile lui Anthony Rapp, Kevin Spacey a făcut public faptul că este homosexual. El a scris pe rețeaua online Twitter că a iubit și femei și bărbați, dar în prezent trăiește ca un bărbat homosexual.

„Îi port un respect și o admirație deosebite lui Anthony Rapp ca actor. Sunt mai mult decât oripilat să aud povestea lui. Sincer, nu îmi amintesc întâmplarea, ar fi avut loc cu peste 30 de ani în urmă. Dar, dacă este să cred ceea ce spune, îi datorez cele mai sincere scuze pentru ceea ce ar fi putut fi un comportament inadecvat, pus pe seama consumului de alcool, și îmi pare rău pentru sentimentele pe care spune că le-a avut în el în toți acești ani”.

Foștii angajați ai serialului „House of Cards” au povestit că Spacey transformase platourile de filmare într-un mediu „toxic”, acuzându-l de hărțuire. Acuzații similare au făcut și foști angajați ai teatrului The Old Vic din Londra, unde acesta a fost director artistic.

Între timp, Kevin Spacey, care este subiectul mai multor anchete privind abuzuri sexuale desfășurate de poliția britanică, a dispărut din viața publică.

El a câștigat două premii Oscar, pentru rolurile interpretate în filmele „American Beauty” și „Suspecți de serviciu/ The Usual Suspects”. Pentru rolul lui Francis Underwood, actorul american a fost lăudat de criticii de specialitate, a câștigat un Glob de Aur și a fost nominalizat de cinci ori la premiile Primetime Emmy. Serialul „House of Cards” a primit, printre altele, două Globuri de Aur (Kevin Spacey, în 2015, Robin Wright, în 2014) din opt nominalizări și șapte premii Primetime Emmy din 53 de nominalizări.

 

Inchide