EUROVISION 2013. CEZAR OUATU luptă în această seară pentru un loc în FINALA EUROVISION 2013

Publicat: 17/05/2013, 18:52
Actualizat: 29/07/2014, 19:28

EUROVISION 2013, festivalul internațional de muzică pop ajuns la cea de-a 58-a ediție, își desemnează în această seară ultimii 10 finaliști.

CEZAR OUATU, reprezentantul României la EUROVISION 2013, se va califica la limită în FINALA EUROVISION, conform pariurilor. CEZAR OUATU intră în SEMIFINALA EUROVISION cu It’s my life

Astfel, după ce în prima semifinală de laEUROVISION 2013 artiștii din Republica Moldova, Lituania, Irlanda, Estonia, Belarus, Danemarca, Rusia, Belgia, Ucraina și Olanda au obținut calificarea în ultima etapă a competiției EUROVISION 2013, alți 17 muzicieni vor lupta joi, 16 mai, în SEMIFINALA 2 de la EUROVISION 2013 pentru șansa de a merge în FINALA EUROVISION 2013 din 18 mai.

Printre aceștia se va afla și CEZAR OUATU, reprezentantul României la EUROVISION 2013.

Contratenorul în vârstă de 33 de ani va interpreta pe scena EUROVISION 2013 de la Malmö Arena piesa „It”s My Life”, cu care a câștigat Selecția Națională de la începutul lunii martie. Atunci, CEZAR OUATU a obținut în total 20 de puncte (8 din partea juriului și 12 în urma televotului) și s-a clasat pe primul loc, primind astfel șansa de a merge în Suedia, la EUROVISION 2013.

Alături de CEZAR OUATU, pentru calificarea în FINALA EUROVISION 2013 se vor lupta încă 16 concurenți din Letonia, San Marino, Republica Macedonia, Azerbaidjan, Finlanda, Malta, Bulgaria, Islanda, Grecia, Israel, Armenia, Ungaria, Norvegia, Albania, Georgia și Elveția.

La finalul serii, doar 10 dintre aceștia vor fi desemnați finaliști ai competiție EUROVISION 2013 și vor reveni în fața publicului și a juriului pe 18 mai.

Pe de altă parte, artiștii din Franța, Germania, Italia, Regatul Unit, Spania și respectiv Suedia au fost desemnați deja finaliști ai EUROVISION 2013, în calitate de mari plătitori, respectiv gazde ale competiției.

Care sunt țările favorite la EUROVISION 2013

Top 5 Escstats.com:

1. Danemarca: Emmelie de Forest – „Only Teardrops” (8.037 puncte)

2. Norvegia: Margaret Berger – „I Feed You My Love” (6.773 puncte)

3. San Marino: Valentina Monetta – „Crisalide” (6.420 puncte)

4. Germania: Cascade – „Glorious” (6.011 puncte)

5. Olanda: Anouk – „Birds” (5.450 puncte)

Casele de pariuri nu acordă prea mari șanse României să treacă de semifinale la EUROVISION 2013 și dacă se va califica în finala de sâmbătă, CEZAR OUATU o va face la limită. În cea de-a doua semifinală a EUROVISION 2013, cea de joi, cântărețul are doar șansa a noua dintre cei 17 semifinaliști iar în condițiile în care merg mai departe doar primele 10 națiuni înseamnă că vom avea o semifinală cu emoții.

Cota României la casa de pariuri Stanleybet este de 21, favorită în această semifinală EUROVISION 2013 fiind piesa celor din Norvegia, cu o cotă de 3, urmată de Georgia (cotă 3,50) și Azerbaidjan (6,5). Cele mai mici șanse să treacă de seara de joi și să meargă în finala EUROVISION 2013 le au Bulgaria, Macedonia și Letonia, toate cu o cotă de 81.

Ce țări vor lipsi din competiția EUROVISION 2013

Mai multe țări vor absenta în acest an din concursul EUROVISION 2013, decizia acestora fiind motivată de dificultățile economice pe care le traversează. Astfel, prim-ministrul Andorrei, Antoni Martí, a anunțat că din cauza tăierilor de buget, țara sa nu va participa la EUROVISION 2013.

La fel au procedat și Bosnia și Herțegovina și Republica Cehă, precizând că situația economică nu le permite implicarea în concursul EUROVISION 2013.

Printr-un email transmis către Eurovision Times, directorul 1FLTV, Peter Kölbel a precizat că lipsa de subvenții din partea Guvernului Liechtensteinului va face imposibilă participarea la EUROVISION 2013.

Nici Luxemburg, Maroc, Polonia și Portugalia nu vor fi prezente la EUROVISION 2013 din motive financiare.

Pe de altă parte, Monaco a anunțat 24 septembrie 2012 că nu va participa la EUROVISION 2013, însă nu a adus niciun argument public.

Ultimele trei țări care au anunțat retragerea din competiția EUROVISION 2013 au fost Portugalia, Slovacia și Turcia. Aceasta din urmă a precizat că absența sa de la EUROVISION 2013 este motivată de introducerea sistemului hibrid juriu-televot, cu care nu este de acord.

Tot ce trebuie să știi despre competiția EUROVISION 2013

Finala EUROVISION 2013 din 18 mai va fi prezentată de actrița suedeză Petra Mede și va fi transmisă în direct de TVR 1, începând cu ora 22.00 (ora României).

Competiția EUROVISION 2013 se va desfășura în Suedia, după ce ediția precedentă a fost câștigată de cântăreața Loreen, care a interpretat piesa „Euphoria”.

După evaluarea mai multor săli din Stockholm, Göteborg și Malmö, Sveriges Television (SVT) a ales să organizeze evenimentul EUROVISION 2013 în Malmö Arena. Aceasta are o capacitate de 15.500 de persoane, iar în ultimii patru ani a fost folosită pentru semifinalele „Melodifestivalen”.

Câștigătorulva fi ales în urma votului publicului și a unui juriu. În plus, începând cu acest an, la EUROVISION 2013 va exista și o aplicație oficială pentru smartphone-uri, ce va permite utilizatorilor să voteze fără să fie nevoiți să scrie un SMS.

Sigla EUROVISION 2013 a fost realizată de agenția de branding Happy F&B, care a precizat că fluturele multicolor reprezintă unitatea, diversitatea și fericirea.

Sponsorii oficiali ai EUROVISION 2013 sunt TeliaSonera, compania principală de telecomunicații din Suedia și producătorul german de cosmetice Schwarzkopf. De asemenea, evenimentuleste sprijinit și de comapniile IsaDora, ICA și Tetra Pak.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Trei femei au fost diagnosticate cu HIV după ce și-au făcut tratamente faciale