EUROVISION 2013. Scandal după anunțarea rezultatelor la FINALA EUROVISION 2013 ROMÂNIA. Luminița Anghel: „Șocant și inadmisibil”

EUROVISION 2013. Scandal după anunțarea rezultatelor la FINALA EUROVISION 2013 ROMÂNIA. Luminița Anghel: Șocant și inadmisibil
Publicat: 10/03/2013, 09:32
Actualizat: 03/09/2019, 11:26

EUROVISION 2013 – și anul acesta FINALA NAȚIONALĂ din ROMÂNIA s-a terminat cu scandal. În Suedeia, România va fi reprezentată de CEZAR OUATU. După ce a văzut CLASAMENTUL, Luminița Anghel s-a declarat șocată, considerând că unul dintre membrii juriuluinu a jucat corect.

Luminița Anghel, care s-a clasat pe locul al treilea în clasamentul final al selecției naționale a Eurovision 2013, a declarat, pentru Mediafax, că este inadmisibil și șocant că unul dintre jurați, Ștefan Naftanailă, a ales să nu îi acorde nici măcar un punct.

Cezar va reprezenta România la Eurovision Song Contest de la Malmo din Suedia, cu piesa „It’s my life”, compusă de Cristian Faur, câștigătoare a finalei selecției naționale a concursului Eurovision 2013, care s-a desfășurat sâmbătă seară, la TVR.

Cezar Ouatu a obținut un total de 20 de puncte, de la juriu și de la public, în urma unei lupte foarte strânse cu trupa Electric Fence (19 puncte) și cu Luminița Anghel (18 puncte).

În acest context, fiecare notă a atârnat foarte greu în clasamentul final. Ștefan Naftanailă nu i-a acordat Luminiței Anghel nici măcar un punct, fapt care a nemulțumit-o pe cântăreață.

Luminița Anghel a declarat că a șocat-o decizia lui Ștefan Naftanailă, precizând însă că nu o va contesta.

„Este inadmisibil ca un om de radio care a fost la aproape toate concursurile Eurovision internaționale, împreună cu echipa României, să considere că nu merit nici măcar un punct. Este un șoc pentru mine și pentru toată echipa mea că acest domn a ales să nu-mi acorde nici măcar un punct și mi-a dat nota 0”, a spus Luminița Anghel.

Comentând clasamentul de la EUROVISION 2013 ROMÂNIA, Liliana Levința, PR-ul cântăreței Luminița Anghel și impresar autorizat, a declarat: „Dacă cineva în România consideră că Luminița Anghel este o artistă de nota 0, acel om nu mai are ce căuta niciodată într-un concurs, nici măcar să asculte o melodie pentru că nu se pricepe”. „Nu vom contesta decizia acestui jurat pentru că asta înseamă să fi jurat: să ai o părere personală și subiectivă. Că ea este de toată jena asta este o altă treabă. Nu avem intenția să contestăm nimic”, a mai spus Liliana Levința.

Pe de altă parte, Liliana Levința a evitat să comenteze afirmația făcută după încheierea finalei naționale, în emisiunea „DOPO Eurovision”, de Cristian Faur, compozitorul piesei câștigătoare „It’s my life”. Faur a spus că Cezar i-a fost recomandat de Andrei Tudor. „Au fost voturi foarte multe din partea publicului pentru Cezar. Îi mulțumesc lui Andrei Tudor pentru că el este cel care mi l-a recomandat pe Cezar, ca să se știe. Am întrebat de patru contratenori. Dacă vom intra mai sus cu o treaptă, pe podium, la Eurovision, o să i se datoreze și lui Andrei”, a spus Cristian Faur, care a avut în concurs și piesa interpretată de Elena Cârstea („Spinning”).

La rândul său, Andrei Tudor a spus că i-a recomandat lui Cristian Faur mai mulți artiști între care Vladimir Catană și Narcis Iustin Ianău.

Compozitorul Andrei Tudor i-a dat punctajul maxim lui Cezar (12 puncte), iar Luminiței Anghel i-a acordat 7 puncte.

„Nu mai e nevoie de niciun comentariu. Se înțelege din moment ce i-a dat doar 7 puncte Luminiței”, a spus Liliana Levința, PR-ul Luminiței Anghel, refuzând să facă alte comentarii.

CEZAR: Vreau să intrăm între primii doi la EUROVISION 2013

În emisiunea „DOPO Eurovision”, difuzată în direct la TVR 1, Cezar a spus: „Vreau să le mulțumesc tuturor concurenților. Îi felicit pe toți. Cred că toți am învins. Acum publicul a votat, juriul a votat, pentru mine chiar e un vis. Dar, de la început am simțit niște energii. Aș vrea să ne bucurăm toți pentru România, nu să o luăm personal, ci să ne bucurăm că poate România o să facă un pas mai mare pe viitor și să intre în primii doi”.

Compozitorul Andrei Tudor a spus că a avut patru piese între preferatele lui. „Cred că toate patru ne-ar fi reprezentat foarte bine. Din păcate a trebuit să le clasez cumva și așa le-am văzut eu și cred că el (Cezar, n.r.) va face o figură foarte foarte bună în faza internațională și, la fel, Cristi (Cristian Faur, n.r.) este cel care a obținut locul al treilea la Eurovision cu Luminița Anghel (la Kiev, în 2005, n.r.). Cred că e o rețetă de succes”, a spus Andrei Tudor.

Cezar va intra în a doua semifinală a concursului Eurovision, care se va desfășura pe 16 mai, la Malmo, în Suedia. Finala internațională a concursului Eurovision 2013 va avea loc pe 18 mai și va putea fi urmărită, de asemenea, la TVR.

Madalina Cerban, [email protected]

EUROVISION 2013, finala selecției naționale. CEZAR câștigă EUROVISION ROMÂNIA 2013

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE...
Netflix, o mare lovitură cu această producție. Milioane de utilizatori au fost încântați
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii