EUROVISION 2015. România concurează în prima semifinală

EUROVISION 2015. România concurează în prima semifinală
Publicat: 26/01/2015, 19:10

EUROVISION 2015. Tragerile la sorți pentru stabilirea ordinii semifinaliștilor au avut loc luni, la primăria din Viena, Austria, unde are loc ediția de anul acesta a Eurovision, după ce reprezentantul acestei țări, Conchita Wurst, a câștigat ediția de anul trecut.

În prima semifinală, de pe 19 mai, vor participa 16 țări, iar în cea de-a doua, de pe 21 mai, 17 țări.

Astfel, ordinea concurenților din prima semifinală este următoarea: Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, România, Rusia, Albania, Georgia și Ungaria.

EUROVISION 2015. În a doua semifinală, ordinea țărilor participante este următoarea: Norvegia, Irlanda, Cehia, Lituania, San Marino, Malta, Portugalia, Muntenegru, Elveția, Azerbaidjan, Slovenia, Letonia, Polonia, Islanda, Israel, Cipru și Suedia.

Înscrierile pentru Selecția Națională a Eurovision 2015 au început luni, compozitorii care doresc să înscrie piese în concurs putând să facă acest lucru până pe 8 februarie, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de TVR. Piesele pot fi trimise prin poștă sau depuse direct la Registratura TVR (din Calea Dorobanților, numărul 191, sector 1, București), pe suport CD, cu mențiunea „Pentru Selecția Națională Eurovision 2015” înscrisă pe plic, sau electronic, la adresa [email protected].

Producătorii Selecției Naționale a Eurovision 2015 sunt Iuliana Marciuc și Bogdan Ghițulescu, iar Liana Stanciu va fi, pentru al doilea an consecutiv, șefa delegației României la Viena, unde se va desfășura ediția de anul acesta a Eurovision.

Preselecțiile naționale se vor desfășura pe 9, 10, 11 februarie, când piesele vor fi audiate de juriu, iar, pe 12 februarie, va avea loc conferința de presă în care vor fi anunțate cele 12 piese care vor intra în concurs.

Câștigătorul finalei Eurovision România va fi ales pe 8 martie, într-un spectacol transmis în direct de Televiziunea Română.

Mai multe detalii, precum și Regulamentul oficial al concursului vor putea fi accesate pe site-ul TVR, la adresa eurovision.tvr.ro.

Consiliul de Administrație (CA) al Televiziunii Române a aprobat, în septembrie 2014, participarea României la competiția Eurovision 2015, în acest sens urmând ca reprezentanții TVR să încerce să obțină sprijin financiar și de la Guvern, după cum au declarat la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, surse din TVR.

Eurovision este o competiție muzicală internațională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociație a televiziunilor publice din Europa. Prima ediție a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveția. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive și mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiștii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecției Naționale și participă la competiția europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanțe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminița Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling și Ovi – Oslo, 2010) și o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obținut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, compusă de Eduard Cîrcotă și interpretată de Mihai Trăistariu.

Paula Seling și Ovi au reprezentat România la Eurovision 2014 cu piesa „Miracle”, ocupând locul al 12-lea în finala care a avut loc la Copenhaga, Danemarca.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Care sunt cele mai curate aeroporturi din lume? Doar unul este în Europa!