Felicia Filip: Cred că Minculescu are nevoie de un respiro și va reveni și mai strălucitor

Felicia Filip: Cred că Minculescu are nevoie de un respiro și va reveni și mai strălucitor
Publicat: 28/08/2012, 12:21
Actualizat: 29/07/2014, 18:21

Soprana Felicia Filip, care are o strânsă colaborare de mulți ani cu trupa Iris, a declarat, marți, pentru MEDIAFAX că ea crede că, după parcursul uluitor al carierei și încercările din viața sa, Cristi Minculescu are nevoie de un respiro binemeritat și are convingerea că acesta va reveni în muzică.

Numindu-l pe Cristi Minculescu „o mare voce a rockului internațional”, Felicia Filip a menționat că a „trăit momente artistice unice” cântând alături de acesta.

„Cred că după acest uluitor parcurs și întâmplările din viața lui, are nevoie de un respiro binemeritat, trebuie să își reîncarce bateriile sufletului și eu am convingerea că el va reveni – și mai strălucitor”, a spus Felicia Filip.

Ea a declarat că este important ca fanii să respecte alegerea lui Minculescu, chiar dacă nu o înțeleg și li se pare că îi nedreptățește, și să asculte ce are de spus trupa, care cu siguranță a luat această decizie cu mare greutate.

Întrebată dacă va colabora în continuare cu Iris, Felicia Filip a precizat că se consideră „un membru al formației” cu care va continua colaborarea. „Într-o familie se pot întâmpla multe lucruri, dar familia merge mai departe, fără a comenta în afară”, a mai spus soprana.

Cântărețul Cristi Minculescu, solistul legendarei trupe Iris, va părăsi formația, fiind înlocuit, din data de 3 septembrie a acestui an, de Toni Șeicărescu, informează pagina oficială de Facebook a artiștilor. Toni Șeicărescu este cunoscut pentru colaborarea sa cu formația Direcția 5.

Nelu Dumitrescu, bateristul Iris, a declarat, marți, pentru Mediafax că decizia lui Cristi Minculescu de a părăsi trupa i-a uimit pe toți membrii formației și că motivația solistului este aceea că nu este mulțumit de cât câștigă în România.

Iris a sărbătorit 35 de ani de carieră la sfârșitul lunii iunie, printr-un concert care a avut loc în Piața Constituției din Capitală, la care a fost invitată și Felicia Filip. Noul album – „Iris – O lume doar a lor – 35 de ani” – a fost lansat cu ocazia show-ului aniversar.

Colaborarea dintre Iris și celebra soprană a început în urmă cu peste 12 ani, în anul 2000, când vocea Feliciei Filip a putut fi ascultată pe albumul live rock-simfonic „Athenaeum” al formației. Filip a fost prima cântăreață de operă din România care s-a asociat cu o trupă rock.

Una dintre cele mai longevive și iubite formații românești, trupa Iris a făcut istorie în rockul autohton timp de trei decenii și jumătate.

Decorați cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler în octombrie 2007, membrii trupei Iris au evoluat, de-a lungul carierei lor muzicale, în fața a peste 9 milioane de oameni, în peste 5.000 de concerte. În 2007, ei au sărbătorit 30 de ani de existență pe Aeroportul Băneasa, unde au cântat în fața a peste 15.000 de fani, un record autohton greu de egalat.

Un an mai târziu, în 2008, veteranii muzicii rock au primit discul de aur pentru vânzările albumului „Cei ce vor fi” și discul de platină pentru albumul „Maxima”, fiind premiați și în fața publicului a doua zi, la concertul Iris Aeterna susținut la Teatrul Național București. Tot în 2008, Romanian Music Awards a consemnat alte două premii câștigate de Iris: Best Live și Best Rock – „Cei ce vor fi”.

După transplantul de ficat suferit de Cristi Minculescu în 2009, pe 6 iunie al aceluiași an, Iris și-a făcut prima apariție la Romanian Music Awards, pentru a fi recompensată cu Most Wanted Award. Acesta a fost un preambul pentru megaconcertul de revenire susținut pe 8 octombrie 2009, la Sala Polivalentă în Capitală, în fața a peste 7.000 de persoane. Cu ocazia acestui spectacol a fost lansată și „Integrala Iris”, un box set cuprinzând întreaga discografie a trupei. Anul 2010 a însemnat lansarea albumului Iris „12 Porți”, marcată printr-un concert la Sala Palatului din București.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o...
Muncă până la moarte. Raportul real dintre speranța de viață și vârsta de pensionare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Ziua în care România şi-a făcut cei mai puternici aliaţi