Festivalul European al Spectacolului revine, între 7 și 13 iunie, la Timișoara

Redactor:
Diana Parvulescu
Festivalul European al Spectacolului revine, între 7 și 13 iunie, la Timișoara
Festivalul European al Spectacolului - Festival al Dramaturgiei Românești (FEST - FDR) revine, între 7 și 13 iunie, la Timișoara, cu cea de-a doua etapă a evenimentului artistic, FEST, organizatorii pregătind spectacole în aer liber pentru iubitorii de teatru.

După ce luna aprilie a fost dedicată dramaturgiei românești și Artei de a îmbătrâni (FDR), Teatrul Național Timișoara, organizatorul evenimentului, având susținerea Primăriei Municipiului și a Consiliului Local Timișoara, lansează cea de-a doua etapă – FEST, programată între 7 și 13 iunie, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Teatru înseamnă spectacol, așadar FEST reia și anul acesta secțiunea „Outdoor”. După fabulosul spectacol oferit anul trecut, festivalul propune reîntâlnirea cu zburătorii de la Grupo Puja (Spania), de data asta cu un nou show – [email protected], care va putea fi urmărit în două seri (12 și 13 iunie, în Piața Victoriei).

O altă surpriză este primul spectacol în aer liber având la bază un clasic al teatrului universal, multipremiatul teatru ucrainian Vosekresinnia, cu „Livada de vișini”, după Cehov (7 și 8 iunie, în parcarea Hotelului Timișoara).

Totodată, pe 10 și 11 iunie, spectatorii și, evident, trecătorii prin Piața Victoriei sunt invitați la „Funambus”, un fabulos performance de teatru-circ susținut de Unerclouds Cie.

Spectacolele „de interior” sunt la fel de diverse și de surprinzătoare. De la teatru hip-hop la Marcel Iureș în rolul lui Moromete, de la teatru-performance la stand-up comedy și până la „Proștii sub clar de lună”, al Naționalului timișorean, modulul FEST declară diversitatea ca fiind cuvântul său de ordine.

Tags:
Inchide