Festivalul Filmului European, deschis vineri la Cinema Studio, cu filmul „Miss Violența”. Programul complet al proiecțiilor. VIDEO

Festivalul Filmului European, deschis vineri la Cinema Studio, cu filmul Miss Violența. Programul complet al proiecțiilor. VIDEO
Publicat: 08/05/2014, 19:52

Cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului Filmului European debutează vineri, 9 mai, la București, cu filmul „Miss Violența”, ce va fi proiectat la Cinema Studio în prezența regizorului Alexandros Avranas și a actriței Eleni Roussinou.

Organizat de Institutul Cultural Român (ICR) și Reprezentanța Comsiei Europene în România, sub egida EUNIC, evenimentul aduce pe marile ecrane 42 de filme – drame, comedii, filme biografice, documentare și de animație, de lungmetraj și scurtmetraj – din 25 de țări.

Proiecțiile vor fi găzduite de cinematografele Studio și Elvire Popesco, dar și de sediul ICR din Aleea Alexandru, nr. 38.

„Dorim să aducem un suflu proaspăt Festivalului Filmului European care, ajuns la cea de-a XVIII-a ediție, își serbează majoratul. Selecția excelentă de filme europene este completată de evenimente conexe care ne dorim să atragă și public nou”, a afirmat Liviu Jicman, vicepreședintele ICR. „Împărtășim valorile europene și participăm la dialogul intercultural european. Cinematografia română este perfect conectată la fenomenul european, iar cineaștii noștri sunt adevărați campioni”, a adăugat acesta.

Așadar, la Cinema Studio vor fi proiectate filmele „Miss Violența”, „Călătoria”, „Don Juanii”, „Eterna întoarcere a lui Antonis Paraskevas”, „Shell”, „A fost fiul”, „Adio, Berthe!”, „Excentricitățile unei blonde”, „Straniul caz al Angelicăi”, „Lunetistul”, „Câte-o armă-n fiecare mână”, „Cântece pentru un muzeu”, „Dragostea iubește coincidențele”, „Tura divină”, „Copiii din Kinshasa”, „Pește și cartofi prăjiți”, dar și o serie de filme scurte regizate de Adrian Sitaru – „Chefu””, „Excursie” și „Counterpart” – și filme ale studenților UNATC.

Cinema Elvire Popesco va găzdui proiecțiile filmelor „Băieții și Guillaume, la masă!”, „McCullin”, „Sufletul cântatului”, „Aventurile lui Tadeo Jones”, „Fantomele din Piramida”, „Canibalul vegetarian”, „Maratonul”, „Germaine”, „Septembrie”, „Ultimii pirați din Marea Neagră”, „București, unde ești?”, „Casa bântuită”, „La limita de jos a cerului”, „Max Beckmann”, „Păpușa”, „Miss Violența”, „21 de metode de a distruge o căsnicie”, „Noua Call Girl”, „Călătorie în Portugalia” și „Soldatul Jane”.

La ICR va fi prezentat filmul „Roxanne”, dar vor avea loc și un workshop de animație pentru copii, sub îndrumarea lui Vasi Alboiu, și un maraton de filme de animație – „Anim”est Pick”.

Ca la fiecare ediție, Festivalul Filmului European are un ambasador onorific, invitat să regizeze clipul de promovare a evenimentului. Anul acesta este vorba despre Adrian Sitaru, regizorul mai multor producții cinematografice, printre care scurtmetrajul „Colivia” și lungmetrajele „Pescuit sportiv” și „Din dragoste cu cele mai bune intenții”.

Selecția festivalului include și două documentare românești: „București, unde ești?”, regizat de Vlad Petri și intrat în competiția Festivalului de Film de la Rotterdam și de la TIFF, și „Cântece pentru un muzeu”, în regia Elizei Zdru.

De asemenea, filmul „La limita de jos a cerului”, în regia lui Igor Cobileanski și premiat cu anul acesta cu două trofee Gopo („Cea mai bună imagine” și „Cel mai bun film de debut – lungmetraj”), face parte din programul proiecțiilor Festivalului Filmului European.

După încheierea ediției din București, pe 15 mai, Festivalul Filmului European va continua la Târgu Mureș. Acolo, evenimentul se va desfășura în perioada 16-18 mai, la Cinematograful Arta.

Programul complet al proiecțiilor din București este disponibil aici.

Accesul publicului la toate proiecțiile și evenimentele din cadrul Festivalului Filmului European este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Mai multe detalii despre Festivalul Filmului European, ediția a XVIII-a, se găsesc pe site-ul oficial al evenimentului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV:...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
O politiciană din SUA a stârnit controverse după ce a recunoscut că și-a împușcat câinele