Festivalul Oktoberfest debutează, joi, cu o paradă în București

Festivalul Oktoberfest debutează, joi, cu o paradă în București
Publicat: 02/10/2013, 17:56
Actualizat: 08/08/2014, 13:57

Festivalul Oktoberfest, care sărbătorește berea românească în stil bavarez, debutează, joi, cu o paradă în Capitală, bucureștenii fiind invitații să deschidă cepul butoaielor timp de patru zile, într-o atmosferă plină de voie bună, asezonată cu muzică, dans și jocuri cu premii.

Cu o vechime de cinci ani la Brașov, festivalul îmbină sărbătoarea berii de toamnă, specifică zonei Bavaria din Germania, cu măiestria berii românești, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Festivalul debutează joi cu Parada Oktoberfest prin oraș, o invitație la distracție pentru bucureșteni, urmată de festivitatea de deschidere. Cu această ocazie, se va „da cep butoiului” de bere, gest simbolic ce anunță startul distracției marca Oktoberfest.

Programul zilnic al festivalului include Micul Dejun Bavarez, cu specialități germane și jocuri cu premii, reprezentații ale baletului oficial Oktoberfest de la Opera din Brașov, precum și muzică bavareză, oferită de Orchestra Karpaten Band și de DJ Edelwiess.

Seară de seară, atmosfera de veselie este întreținută de concerte, susținute de Rocky 5 din Germania și de Trupa 6, o formație de tineri talentați care dau glas imnului oficial Oktoberfest.

În plus, doamnele și domnișoarele sunt invitate sâmbătă să participe la Miss Oktoberfest. Amatorii de distracție au parte de provocări inedite cu premii atractive în zona de jocuri, deschisă joi și vineri, în intervalul 18.00 – 22.00, și sâmbătă și duminică între 16.00 și 21.00.

Festivalul Oktoberfest aduce la București adevărata tradiție bavareză a berii și reunește sub acoperișul celui mai mare cort, instalat la Plaza România, toți pasionații de bere bună.

Oktoberfest București este organizat împreună cu Ursus, în parteneriat cu Primaria Sectorulului 6, Centrul Cultural European, Clubul Economic German Brașov și Plaza Romania.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase