Filmul de animație „Sunt un mic ticălos 2”, interzis în cinematografele din China

Filmul de animație Sunt un mic ticălos 2, interzis în cinematografele din China
Publicat: 25/07/2013, 12:15
Actualizat: 30/07/2014, 21:32

Filmul de animație „Sunt un mic ticălos 2/ Despicable Me 2”, produs de studiourile Universal, nu va putea fi lansat în cinematografele din China continentală, informează hollywoodreporter.com.

Astfel, potrivit sursei citate, decizia oficialilor chinezi se înscrie în încercările oficialilor din această țară de a diminua entuziasmul populației pentru animațiile de import.

Un purtător de cuvânt al studiourilor Universal a confirmat faptul că filmul nu va putea fi lansat în China continentală. În mod similar, primul film din această franciză, lansat în 2010, nu a primit acordul pentru a fi difuzat în China.

„Sunt un mic ticălos 2/ Despicable Me 2”, lansat cu mare succes în Hong Kong, unde a încasat deja 3,2 milioane de dolari din vânzările de bilete, este unul dintre cele mai așteptate filme în China continentală.

Anunțul a reprezentat o surpriză, având în vedere că presa chineză a difuzat informații regulat despre această peliculă.

Marți, Beijing Youth Daily, publicația Ligii Tineretului Comunist, a publicat un articol în care remarca succesul pe care filmul l-a avut în Statele Unite ale Americii, afirmând, totodată, că există „speranțe” ca lungmetrajul să fie lansat și în China.

În cazul în care decizia oficialillor va rămâne neschimbată, „Sunt un mic ticălos 2/ Despicable Me 2” va deveni cel mai recent film de animație de la Hollywood care nu a putut fi lansat în China.

Scenariul filmului „Sunt un mic ticălos 2/ Despicable Me 2” este semnat de Cinco Paul și Ken Daurio, iar regia – de Chris Renaud și Pierre Coffin.

Universal Pictures și Illumination Entertainment au încântat publicul din întreaga lume, în 2010, cu blockbuster-ul „Sunt un mic ticălos/ Despicable Me”, care a vândut bilete în valoare de peste 540 de milioane de dolari, devenind, astfel, al zecelea film de animație din istoria SUA prin prisma încasărilor.

Diana Parvulescu, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase