Filmul „Grozavul și puternicul Oz” se menține pe primul loc în box office-ul românesc – TRAILER

Filmul Grozavul și puternicul Oz se menține pe primul loc în box office-ul românesc - TRAILER
Filmul "Grozavul și puternicul Oz/ Oz The Great and Powerful", o superproducție a studiourilor Disney, se menține pe primul loc în box office-ul românesc de weekend, cu încasări de 616.837 de lei și 28.795 de spectatori, informează Asociația Film România.
Publicat: 19/03/2013, 18:13
Actualizat: 28/03/2019, 11:50

Filmul „Grozavul și puternicul Oz/ Oz The Great and Powerful”, o superproducție a studiourilor Disney, se menține pe primul loc în box office-ul românesc de weekend, cu încasări de 616.837 de lei și 28.795 de spectatori, informează Asociația Film România.

Cu un buget de producție estimat la 200 de milioane de dolari, acest film SF i-a atras pe spectatori în sălile de cinematograf grație unei distribuții de zile mari, în care strălucesc Rachel Weisz, James Franco, Michelle Williams și Mila Kunis. Filmul prezintă aventurile lui Oscar Diggs, un magician de circ lipsit de anvergură, care pleacă la bordul unui balon cu aer cald din Kansasul său natal și prăfuit pentru a se stabili în extravagantul Tărâm al lui Oz, unde pretinde că este marele magician așteptat de toți locuitorii acelei țări.

Pe poziția a doua în box office-ul românesc de weekend s-a situat filmul „Gambit”, cu încasări de 241.447 de lei și 13.079 de spectatori în weekendul premierei.

În coborâre cu un loc, până pe poziția a treia, este „Poziția copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer, primul lungmetraj autohton care a obținut premiul Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin. De vineri până duminică, filmul a avut încasări de 203.116 lei și 11.467 de spectatori. După debutul spectaculos cu peste 19.000 de spectatori în primul weekend, un record pentru un film autohton în ultimii zece ani, „Poziția copilului” a adus și mai mulți spectatori în săli, în a doua săptămână – aproximativ 25.000, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX. Săptămâna trecută, „Poziția copilului” a devenit filmul românesc cu cel mai mare succes la premieră din ultimul deceniu, surclasând producții ca „Minte-mă frumos”, de Iura Luncașu (14.011 în primul weekend) și „Despre oameni și melci”, în regia lui Tudor Giurgiu (13.929 spectatori), cele două titluri autohtone aflate în topul box office-ului pe 2012.

Pe poziția a patra s-a situat filmul de acțiune „Parker”, cu Jason Statham în rolul principal, care a avut încasări de 156.513 lei și 8.100 de spectatori. Parker (Jason Statham) este un hoț experimentat, cu un cod de etică foarte clar stabilit: nu fură de la oameni care nu își permit luxul și nu îi rănește pe cei care nu merită. La ultimul jaf, echipa lui îl trădează, furându-i toate lucrurile de valoare și lăsându-l aproape mort în pustietate. Hotărât să se răzbune, Parker îi urmărește până în Palm Beach, unde aceștia plănuiesc să dea cea mai mare lovitură de care s-a auzit vreodată. Sub identitatea unui texan bogat, bărbatul se asociază cu frumoasa și ambițioasa Leslie (Jennifer Lopez), care este mai mult decât dispusă în a-l ajuta să dejoace planurile foștilor coechipieri.

Locul al cincilea în box office-ul românesc de weekend este ocupat de „Snitch / Capcana”, un thriller cu Dwayne Johnson și Susan Sarandon, care a avut încasări de 120.194 de lei și 6.300
de spectatori. Filmul prezintă povestea unui tată care acceptă să lucreze pentru poliție, ca agent sub acoperire, pentru a-și salva fiul acuzat pe nedrept de trafic de droguri.

În total, în weekend, cinematografele românești au avut încasări de 1.682.713 de lei și 87.197 de spectatori.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului