Fondatorul companiei Amazon ar fi finalizat divorțul, în urma unei înțelegeri financiare de 38 de miliarde de dolari

Fondatorul companiei Amazon ar fi finalizat divorțul, în urma unei înțelegeri financiare de 38 de miliarde de dolari
Publicat: 06/07/2019, 10:24

Potrivit înțelegerii, MacKenzie Bezos, în vârstă de 49 de ani, va primi aproximativ 19,7 milioane de acțiuni la Amazon.com, respectiv 4% din companie, valoare care se ridică la 38,3 miliarde de dolari. În urma acestei înțelegeri financiare, fosta soție a lui Jeff Bezos ajunge pe locul al 22-lea în topul miliardarilor realizat de Bloomberg.

Divorțul a fost pronunțat la o instanță din King County, statul american Washington.

Jeff Bezos, în vârstă de 55 de ani, rămâne cu 12% din companie și își păstrează titlul de cel mai bogat om din lume.

MacKenzie Bezos a declarat anterior că va renunța la acțiunile la publicația The Washington Post și la compania de explorare spațială Blue Origin în favoarea lui Jeff Bezos, căruia îi va ceda și dreptul de vot pentru restul de acțiuni pe care le deținea la Amazon.

Aceasta a promis că va dona jumătate din averea sa unor organizații caritabile.

La începutul lunii ianuarie, fondatorul companiei Amazon a anunțat pe contul său de pe platforma de micro-blogging Twitter că el și soția sa, MacKenzie, divorțează pe cale amiabilă după o căsnicie de 25 de ani. „Ne simțim extrem de norocoși că ne-am cunoscut și extrem de recunoscători pentru fiecare an de căsnicie”, a mai scris acesta. „Dacă am fi știut că ne vom despărți după 25 de ani, tot ne-am fi căsătorit”, a adăugat acesta la momentul respectiv.

În ziua în care și-a anunțat Bezos divorțul, tabloidul american National Enquirer a scris că va publica presupuse mesaje intime pe care și le-au trimis proprietarul companiei Amazon și Lauren Sanchez, o fostă realizatoare de televiziune, cu care acesta ar fi avut o relație. Cei doi s-au cunoscut în New York, pe când Bezos era vicepreședinte al unui trust și a intervievat-o pe aceasta pentru o slujbă.

Jeff și MacKenzie s-au căsătorit în 1993, au renunțat la slujbele de pe Wall Street și s-au mutat în Seattle, unde Jeff Bezos a deschis, din garajul lui, o librărie online, afacere care a stat la baza companiei Amazon.

Jeff a devenit milionar în 1997 și, în prezent, este cel mai bogat om din lume, cu o avere de 135 de miliarde de dolari, potrivit indexului Bloomberg.

Anul acesta, Amazon, fondată acum 25 de ani, a devenit cel mai bine evaluată companie listată din lume, depășind Microsoft. Cel mai mare retailer online a fost evaluat la 797 de miliarde de dolari.

MacKenzie, care are cu Jeff Bezos patru copii, cu vârste între 13 și 18 ani, este scriitoare și a câștigat un American Book Award în 2006, pentru volumul „The Testing of Luther Albright”. Este și director executiv al unei organizații care militează împotriva hărțuirii, Bystander Revolution.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase