• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

FOTO. Ce a pățit un elev care a încercat să obțină o mărire de notă printr-un email trimis profesorului

Un elev a cerut sfatul internauților de pe Reddit pentru că era nemlțumit de nota pe care o primise la chimie. La sugestia unui utilizator al plaformei acesta s-a hotărât să îi trimită un e-mail profesorului în speranța că va reuși să își asigure nota 10 la această materie.

Un elev a cerut sfatul internauților de pe Reddit pentru că era nemlțumit de nota pe care o primise la chimie. La sugestia unui utilizator, acesta s-a hotărât să îi trimită un e-mail profesorului în speranța că va reuși să își mărească notă și să obțină un 10. Răspunsul profesorului a fost însă unul atât de tranșant încât elevul a ajuns să regrete că i-a scris, scrie Business Insider.

Tânărul a postat ulterior conversația pe Reddit pentru a le arăta și altor internauți ce se întâmplă atunci când încerci să obții o mărire de notă.

„Sunt sigur că primiți foarte multe e-mail-uri similare acestuia în legătură cu notele. Îmi pare rău să mai adaug unul. Dacă răspunsul dumneavoastră este acela că vă înțeleg deplin”, își începea elevul e-mailul prin care voia să îl convingă pe profesor să îi mărească nota la 10.

El i-a explicat apoi cadrului didactic că este „frustrant” să se afle la doar câteva sutimi de nota maximă.

FOTO: Business Insider/Imgur

Răspunsul acestuia din urmă a fost unul cât se poate de tranșant. Profesorul i-a explicat elevului că notele nu se rotunjesc mereu pentru că altfel „toată lumea ar lua 10”. „Să nu trimiți niciodată un mesaj ca acesta unui profesor. Dacă nu știai este împotriva regulamentului și, mai mult, cel puțin îndoielnic din punct de vedere moral”, i-a răspuns, tot prin e-mail, cadrul didactic.

„Să aștepți până când vezi notele și pe urmă să ceri unui profesor să găsească puncte în plus pentru tine, asta se va termina întotdeauna foarte rău”, i-a mai scris el sugerându-i, totodată, să învețe pe parcursul semestrului pentru a obține nota dorită.

FOTO: Business Insider/Imgur

Văzând conversația dintre cei doi, utiizatorul Reddit care îl sfătuise pe tânăr să discute cu profesorul pentru a vedea dacă poate obține o mărire de notă i-a atras acestuia atenția că a interpretat greșit sfatul său. „1) I-ai trimis un e-mail profesorului în loc să vorbești direct cu el, ceea ce este o mare diferență. 2) Ai formulat e-mail-ul în cel mai rău mod posibil și l-ai făcut să sune ca și cum te ofereai să îl mituiești sau ceva”, i-a explicat el.

Inchide