Gafă colosală la Miss Universe: prezentatorul a anunțat altă câștigătoare. Cine a triumfat până la urmă

Publicat: 21/12/2015, 11:27
Actualizat: 21/12/2015, 12:07

Prezentatorul concursului de frumusețe a anunțat numele altei câștigătoare, iar aceasta a fost nevoită, după câteva minute, să înmâneze coroana actriței și modelului Pia Alonzo Wurtzbach, în vârstă de 26 de ani, reprezentanta statului Filipine, informează Reuters.

Competiția de duminică seară a reprezentat prima ediție a acestui concurs de frumusețe anual ce a fost organizată după controversele generate de Donald Trump, coproprietar al show-ului și candidat aspirant la alegerile prezidențiale americane, în urma unor declarații defăimătoare ale acestuia la adresa migranților.

Prezentatorul Steve Harvey a anunțat, în mod eronat, că Miss Columbia a câștigat cea de-a 64-a ediție a concursului Miss Universe, difuzat în direct de postul de televiziune Fox.

Adevărata câștigătoare este însă Pia Alonzo Wurtzbach, actriță și model filipinezo-german, născută la Stuttgart și crescută în Cagayan de Oro, care fusese anunțată inițial drept ocupantă a locului al doilea.

Însă, după câteva minute, prezentatorul Steve Harvey a anunțat, spre surprinderea spectatorilor, că a făcut o gafă.

Ariadna Gutierrez Arévalo, în vârstă de 21 de ani, originară din Sincelejo, Columbia, fusese deja încoronată de câștigătoarea titlului Miss Universe 2014, Paulina Vega, reprezentanta Columbiei, care a fost apoi nevoită să ridice coroana de pe fruntea compatrioatei sale și să o plaseze pe capul adevăratei învingătoare, filipineza Pia Alonzo Wurtzbach.

Reprezentanta Statelor Unite, Olivia Jordan, în vârstă de 27 de ani, originară din Tulsa, s-a clasat pe locul al treilea.

„Vreau să-mi cer scuze din toată inima în fața Miss Columbia și Miss Filipine pentru greșeala mea uriașă. Mă simt îngrozitor”, a scris, ulterior, pe Twitter, prezentatorul Steve Harvey.

Pia Alonzo Wurtzbach a profitat de această eroare și și-a sporit capitalul de simpatie printr-o declarație în care a dat dovadă de multă diplomație.

„A fost un moment de încoronare foarte ne-tradițional. Este caracteristic pentru 2015”, a spus ea, în culise, potrivit unei înregistrări video care o arată în timp ce discuta cu Miss SUA, publicată pe contul de Twitter al concursului Miss Universe.

În timpul concursului, invitată să vorbească despre motivul pentru care își dorea să devină Miss Universe, Pia Alonzo Wurtzbach a spus: „Îmi voi folosi vocea pentru a-i influența pe tineri și pentru a crește în rândul populației gradul de conștientizare în legătură cu infectarea cu HIV, care reprezintă o chestiune actuală și relevantă pentru țara mea”.

Pia Alonzo Wurtzbach este prima reprezentantă a statului Filipine care câștigă concursul Miss Universe după o pauză de peste 40 de ani.

Cu câteva minute înainte de încheierea competiției, un vehicul a depășit spațiul carosabil și a pătruns în mulțime, în apropiere de Planet Hollywood Resort & Casino din Las Vegas, unde avea loc concursul de frumusețe, ucigând o persoană și rănind cel puțin alte 36, potrivit oficialilor americani.

Autoritățile din Las Vegas au spus că încearcă să afle dacă șoferul – o femeie, care a fost reținută de poliție – a pătruns intenționat pe trotuar sau a fost vorba de o acțiune neintenționată, cauzată de o defecțiune tehnică a automobilului.

Unul dintre momentele notabile din timpul concursului a fost oferit de Flora Coquerel, reprezentanta Franței, care s-a aflat pe Stade de France din Paris în seara atacurilor teroriste care au avut loc în luna noiembrie și care a reușit să se clasifice în rândul primelor cinci finaliste.

Ariana Miyamoto din Japonia, al cărei tată este afro-american, s-a calificat în Top 10. Înălțimea de 173 centimetri și bronzul accentuat al pielii lui Miyamoto sunt neobișnuite în Japonia, iar alegerea ei ca reprezentantă a acestei țări la concursul Miss Universe a stârnit numeroase controverse în rândul populației nipone.

Pentru prima dată, spectatorii și telespectatorii au avut șansa de a vota candidatele preferate, putând să acorde note concurentelor, după probele costumelor de baie, rochiilor de seară și interviurilor.

Până de curând, concursul Miss Universe era codeținut de NBCUniversal (divizie a Comcast Corp) și Donald Trump – care conduce în sondajul pe plan național al candidaților la nominalizarea din partea Partidului Republican la alegerile prezidențiale din 2016.

Însă afirmațiile făcute de Donald Trump la adresa imigranților mexicani, în discursul prin care și-a anunțat candidatura în cursa prezidențială, în luna iunie, au generat critici virulente în Statele Unite, iar postul TV de limbă spaniolă Univision a renunțat la contractul care îi permitea să difuzeze acest concurs de frumusețe.

Donald Trump, care a dat în judecată postul Univision pentru 500 de milioane de dolari, a cumpărat participația pe care NBC o deținea în Miss Universe Organization, compania care produce atât Miss Universe, cât și Miss USA. Magnatul american a vândut apoi compania citată, în septembrie.

Juriul concursului din acest an i-a inclus pe fosta legendă a fotbalului american Emmitt Smith, bloggerul Perez Hilton și câștigătoarea ediției din 2012 a concursului Miss Universe, Olivia Culpo. Potrivit bloggerului Perez Hilton, renumit pentru comentariile sale acide la adresa celebrităților, cele mai importante două chestiuni care au caracterizat concursul Miss Universe din acest an au constat în audiența uriașă a show-ului și în faptul că Donald Trump nu mai deține acest concurs.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Răsturnare de situație pentru cei cu TELEFOANE mobile. Au anunțat că este total INTERZIS
Românul cu una dintre cele mai scumpe mașini. Puțini au auzit de acest milionar
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce origine preistorică are cafeaua, una dintre cele mai consumate băuturi din lume?