Gala UNITER, organizată la Iași pentru a propulsa orașul la titlul de Capitală culturală

Gala UNITER, organizată la Iași pentru a propulsa orașul la titlul de Capitală culturală
Publicat: 13/05/2013, 18:39

Președintele UNITER, Ion Caramitru, a afirmat, luni, într-o conferință de presă, că sprijină candidatura Iașiului pentru obținerea titlului de Capitală culturală europeană în 2021, adăugând că gala UNITER, programată luni seară la Iași, reprezintă un pas important pentru viața culturală a orașului.

Ion Caramitru a afirmat, la Iași, că ediția a XXI-a a galei UNITER, care va avea loc luni seară la Teatrul Național din Iași, reprezintă un pas important pentru viața culturală a orașului, relatează MEDIAFAX.

„Ideea de a organiza la Iași gala UNITER s-a născut spontan și este dorința mea de a propulsa Iașiul ca viitoare capitală europeană. Spun asta pentru că Iașiul merită cu prisosință acest titlu. Punând în balanță motivele unui asemenea demers, ceea ce oferă Iașiul culturii românești și universale este extraordinar de important”, a spus Ion Caramitru.

El a afirmat că până în 2021 este suficient timp pentru ca în Iași să fie făcute investiții consistente.

„Pentru mine, Iașiul este al doilea oraș de suflet. Când am fost ministru al Culturii și am demarat programul național de restaurare a monumentelor, 30 la sută din suma alocată s-a îndreptat către obiective importante din Iași.(…) Cu toate că și Timișoara, respectiv Cluj-Napoca sunt candidate pentru titlul de Capitală culturală europeană, eu mă declar susținător al Iașiului în această competiție”, a declarat președintele UNITER, Ion Caramitru.

Gala premiilor Uniunii Teatrale din România (UNITER) din acest an va avea loc la Iași luni seară, la Teatrul Național.

La eveniment sunt așteptate să participe câteva sute de personalități din țară și străinătate, costul evenimentului fiind estimat la peste 900.000 de lei.

Șeful Consiliului Județean Iași, Cristian Adomniței, a precizat că instituția pe care o conduce a alocat 180.000 de lei pentru ediția din acest an a Galei UNITER.

Până în prezent, galele UNITER s-au desfășurat doar în București, cu excepția ediției din 2007, când evenimentul a avut loc la Sibiu, în anul în care acest oraș a fost desemnat Capitală culturală europeană.

(Florin Ghețău)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase