Gest inedit făcut de mai multe fete pentru o jucătoare din echipa adversă: „Ne-am adunat în jurul ei pentru că îi căzuse hijabul în văzul tuturor” / „Un exemplu perfect de respectare a valorilor unei alte persoane chiar dacă nu le împărtărșești și tu”- VIDEO

Gest inedit făcut de mai multe fete pentru o jucătoare din echipa adversă: „Ne-am adunat în jurul ei pentru că îi căzuse hijabul în văzul tuturor / „Un exemplu perfect de respectare a valorilor unei alte persoane chiar dacă nu le împărtărșești și tu- VIDEO
Publicat: 25/10/2019, 11:58
În cadrul meciului dintre Shabab al Ordon Club și Arab Orthodox Club, o jucătoare musulmană din cea de-a doua echipă s-a lovit ușor de o alta iar hijabul i s-a deplasat de la locul lui.

După cum se știe, femeile care își acoperă părul cu hijabul o fac pentru a-și exprima credința și modestia, iar dacă sunt văzute fără ele în public înseamnă că au o ținută nepotrivită.

Fetele din echipa adversă, Shabab al Ordon Club, nu purtau hijab, dar și-au dat seama imediat de eventuala rușine pe care ar simți-o tânăra.

Astfel, de îndată ce au văzut că aceasta îngenunchează pentru a-și rearanja hijabul, fetele din Shabab al Ordon Club au înconjurat-o pentru a-i asigura intimitatea necesară.

Gestul fetelor a fost un act spontan de compasiune, dar și respect pentru valorile religioase și morale ale tinerei.

Chiar dacă nu practicau aceeași tradiție și tânăra nu era din echipa lor, fetele au susținut-o imediat și cât de bine au putut.

Cei care au vizionat videoclipul și-au arătat admirația față de gestul acestora:

„Un exemplu perfect de respectare a valorilor unei alte persoane chiar dacă nu le împătărșești și tu”, a scris un utilizator.

„Nu înțeleg de ce asta e important pentru ea. Dar nu trebuie să înțeleg ceva ca să îl respect. A fost un gest minunat de a-ți arăta respectul față de cineva”, a scris un altul.

„Mi-aș dori ca întreaga lume să fie așa, să ne respectăm și apreciem diferențele dintre noi. Nu trebuie să cred în ceea ce crezi tu ca să te respect și să-ți respect dreptul de a crede în ceea ce vrei”, a menționat un utilizator.

Foto: Captură YouTube