Ghidul mondial al hipsterului. Care sunt locurile pe care nu trebuie să le rateze

Redactor:
Ramona Loznianu
Mai multe zone mărginașe din diverse orașe au devenit atracții turistice pentru hipsterii din toată lumea.

Pagina de călătorii Skyscanner a făcut o listă cu locațiile cele mai populare printre hipsterii din lumea întreagă, conform Daily Mail.

1. Miera Iela – Riga, Letonia.

Strada Păcii sau Miera Iela găzduiește o comunitate boemă de galerii de artă, vânzători, pictori, scriitori care populează cafenelele și micile magazine de acolo. În centrul acestei locații se află DAD Cafe.

2. Williamsburg – New York, SUA.

Dacă ar exista o Mecca a hipsterilor, acesta ar fi locul. „O lume de papioane, pălării, cizme din piele chukka, unde toată lumea e fotograf profesionist cu o cameră DSLR inutil de scumpă”, descrie locul un site de lifestyle.

Locația era în anii 1920 cartierul muncitorilor puerto-ricani și sud-americani, care munceau la fabricile de textile și la berăriile din zonă. Recent, a devenit un loc unde se dau petreceri, ocupat de tineri profesioniști și proprietari bogați.

3. Malasana – Madrid, Spania.

Cartierul este perceput ca inima scenei contraculturale a Madridului și e asemănat cu londonezul Camden Town. Hipsterii spanioli, porecliți modernos, nu sunt deosebiți de alții, cu fixațiile lor pentru biciclete cu roți fixe, bărbi și costumații vintage.

Calle Espiritu Santo este centrul și aici găsești magazine retro, florării, baruri, cafenele boeme, restaurante etnice și vegetariene.

4. Amsterdam-Noord – Olanda.

Fostele depozite industriale din Amsterdam-Noord au fost preluate de hipsterii cu bărbi, care le folosesc acum pentru galerii de artă, parcuri de skating, restaurante pop și festivaluri de muzică. Red Bull și MTV și-au deschis birouri aici. Oamenii vin aici să cumpere mobilă veche vândută pe post de mobilă retro.

5. Kreuzberg – Berlin, Germania.

I se mai spune capitala europeană a hipsterilor. Zona era împărțită de Zidul Berlinului în două, iar numele i s-a pus după ce s-a dat cu banul. Zidurile sunt acoperite de graffiti, iar zona e celebră pentru magazinele boutique, amestecurile de bucătărie internațională, cafenele gourmet și baruri. Deși este unul dintre cele mai sărace cartiere ale Berlinului, comercianții folosesc cel mai mult Bitcoin din întreaga lume.

6. Sodermalm – Stockholm, Suedia.

Fost cartier muncitoresc, Sodermalm a devenit un centru artistic plin de magazine, cafenele, baruri și hipsteri. A fost numit cel mai cool cartier din Europa de revista Vogue. Poreclit Soder de localnici, cartierul este de fapt o insulă.

6. Dalston – Londra, Marea Britanie.

Situat în cartierul londonez Hackney, Dalston era una dintre cele mai distruse zone. Printre casele de amanet și de pariuri, au apărut acum cafenele vegane, baruri de cocktailuri și clădiri exclusiviste de apartamente. O stradă apropiată, celebră pentru crimele care aveau loc din cauza drogurilor, e plină acum de magazine cu alimente organice sau cu mobilă retro.

7. Fitzroy – Melbourne, Australia.

O fostă suburbie industrială, plină de locuințe sociale și violență cauzată de droguri, a devenit acum un loc de întâlnire a australienilor trendy. E plin de restaurante scumpe, pe care localnicii nici nu și le permit, iar strada centrală, Brunswick, găzduiește restaurante vegane și pub-uri retro.

8. Norrebo – Copenhaga, Danemarca

E locul pentru cei care iubesc brutăriile și pub-urile cu 40 de tipuri de bere. Bărbații au bărbi, femeile au haine croșetate, se mănâncă organic, se ascultă muzică indie. E plin de biciclete și nu există niciun McDonalds.

9. Beyoglu – Istanbul, Turcia.

Un cartier căzut în dizgrație după ce fusese plin de ambasade la sfârșitul secolului 19, a revenit. E plin de magazine care vând antichități, mobilă, textile. Sunt semne însă că marile lanțuri de magazine se mută și ele aici, deci era hipster s-ar putea să ia sfârșit.

10. Canal St. Martin – Paris, Franța

Aici s-a filmat Amelie, în 2001. Întâlnești aici fotomodele venite să pozeze și filozofi nebărbieriți, studenți de-a lungul apei.

11. Florentin – Tel Aviv, Israel.

Este un loc plin de depozite, ateliere, brutării și baruri care au răsărit din suburbia muncitorească, locuită de greci și de turci imigranți. De 10 ani, este populat de hipsteri. Este plin de cafenele, baruri și galerii de artă. A devenit celebru după un serial denumit Florentin, despre un grup de tineri care locuia în cartier.

12. Kallio – Helsinki, Finlanda.

Locuit mai demult de muncitori săraci, acum a fost preluat de artiști, studenți și hipsteri boemi. Este situat în estul orașului.

13. Shimokitazawa – Tokio, Japonia.

Unii spun că așa ar arăta lumea, dacă ar fi condusă de hipsteri.

14. Mission District – San Francisco, SUA

Unul dintre cele mai vechi cartiere din San Francisco, a devenit centrul avangardei și artei experimentale.

×

Ziua Marinei Române, fără spectatori. Klaus Iohannis și Ludovic Orban participă la evenimentele din Portul Militar Constanţa

Publicată de Gandul pe Sâmbătă, 15 august 2020
Gândul LIVE!
Inchide