Interviu cu Elton John. Cântărețul vorbește despre SIDA, homosexualitate și paternitate

Interviu cu Elton John. Cântărețul vorbește despre SIDA, homosexualitate și paternitate
Publicat: 16/07/2012, 16:20
Actualizat: 26/06/2013, 04:52

Cântărețul Elton John a acordat un interviu pentru postul american NBC în care a vorbit cu multă sinceritate despre ravagiile făcute de maladia SIDA în rândul prietenilor săi, dezvăluirea propriei homosexualități și recenta sa parternitate, informează huffingtonpost.com.

De la Keith Richards la Stevie Nicks și pentru mulți alți muzicieni, sintagma „sex, droguri și rock and roll” a reprezentat un veritabil stil de viață. Într-un interviu acordat jurnalistului Matt Lauer de la NBC, Elton John afirmă că acest lucru a fost valabil și în cazul său.

Interviul, ce va fi difuzat în două părți în emisiunea „Today” de pe postul NBC, pe 17 iulie și 18 iulie, se concentrează pe primul volum de memorii al cântărețului britanic, intitulat „Love Is The Cure: On Life, Loss and the End of AIDS”, ce va ajunge în librării pe 17 iulie.

Muzicianul britanic, activist anti-SIDA de foarte mulți ani și care a strâns peste 275 de milioane de dolari pentru fundația sa – Elton John AIDS Foundation (EJAF) – pe care a înființat-o în 1992, a vorbit cu multă sinceritate despre vina pe care o resimte, pentru faptul că s-a lăsat „consumat” de droguri în timp ce epidemia de SIDA făcea adevărate ravagii în comunitatea gay la începutul anilor ’80.

„Mi-am irosit o parte atât de mare din viață. Am fost dependent de droguri și eram absorbit de propria persoană. Oamenii mureau în stânga și în dreapta mea, inclusiv prieteni de-ai mei. Cu toate acestea, nu mi-am schimbat viața pe care o aveam atunci, atât de mare era dependența mea. Dependența e la fel de rea ca o boală”, a spus Elton John.

Cântărețul mai afirmă că nu practica sexul protejat „în primele zile ale SIDA”, spunând: „Atunci când iei droguri și alcool și apoi le amesteci, începi să crezi că ești invincibil. Nu știu cum am reușit, dar am rămas seronegativ. Sunt cea mai norocoasă persoană din lume”.

Dezvăluirile recente făcute de jurnalistul Anderson Cooper și rapperul Frank Ocean despre preferințele lor sexuale au ținut prima pagină a presei americane în ultimele săptămâni. Elton John a vorbit în acest interviu și despre propria lui declarație publică prin care a anunțat lumea întreagă că este homosexual, publicată pe coperta unui număr din 1976 al revistei Rolling Stone.

Întrebat dacă s-a temut că acea dezvăluire îi va ruina cariera artistică, Elton John a răspuns: „Nu, sincer, nu. Dar, ca să fiu sincer până la capăt, m-a afectat puțin, totuși. În America, oamenii mi-au ars discurile pentru o scurtă perioadă, iar posturile de radio nu îmi mai difuzau cântecele. Însă declarația mea nu a avut nici pe departe același efect ca declarația făcută de grupul Dixie Chicks, atunci când grupul acesta a luat poziție împotriva războiului din Irak, iar cariera sa a fost ruinată. Așadar, faptul că am spus că sunt gay în anii ’70 nu a avut un efect prea mare asupra mea”.

Elton John, care a devenit alături de partenerul său de viață David Furnish, tatăl unui băiețel, Zachary, cu ajutorul unei mame surogat în decembrie 2010, a spus totodată că își dorește și alți copii în viitor. Muzicianul spune că se teme puțin de momentul în care fiul său îl va întreba de ce nu are o „mămică”. „Va fi dureros pentru el când va crește și va înțelege că nu are o mămică. Însă e foarte fericit. Nu am văzut niciodată un copil atât de mulțumit. Iar voi nu ați văzut niciodată doi oameni mai mulțumiți decât David și cu mine”.

Elton John a încercat să ajute mai multe celebrități să scape de dependența de droguri și l-a consiliat, printre alții, pe Michael Jackson. De asemenea, el i-a ajuta și pe Eminem și pe Donatella Versace să lupte împotriva dependenței de droguri.

În schimb, în 2010, George Michael l-a atacat pe Elton John, pe motiv că acesta ar fi încercat să intervină în viața lui. Elton John își exprimase îngrijorarea cu privire la consumul de droguri și orientările sexuale ale lui George Michael, iar acesta l-a atacat într-un interviu, spunând că muzicianul britanic „ar trebui să tacă din gură și să-și vadă de viața lui”.

Elton John s-a căsătorit cu partenerul său de viață David Furnish în 2005.

Într-o carieră de aproape cinci decenii Elton John a reușit să vândă peste 250 de milioane de albume în toată lumea și a avut peste 50 de hituri TOP 40, devenind unul dintre cei mai de succes cântăreți ai tuturor timpurilor. Elton John a fost unul dintre cele mai importante nume ale muzicii în anii ’70, cu șapte albume consecutive No. 1 în Statele Unite și șase single-uri No. 1.

Succesul său a avut un impact puternic în muzica pop și a condus la creșterea popularității pianului în rock’n’roll. El continuă să fie un simbol al vieții publice și a fost foarte implicat în lupta anti-SIDA după sfârșitul anilor ’80. A intrat în Rock and Roll Hall of Fame în 1994 și a fost numit cavaler în 1998.

Printre hiturile sale cele mai cunoscute se numără „Don’t Go Breaking My Heart”, „Sorry Seems to Be the Hardest Word”, „I’m Still Standing”, „Nikita”, „Sacrifice”, „Candle In the Wind” și „Something About the Way You Look Tonight”.

Elton John a concertat la București în 21 iunie 2003, pe stadionul Cotroceni. Artistul a revenit în România, pentru un concert care a avut loc pe 5 iunie 2010, în Piața Constituției din Capitală.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut...
Cum arată apartamentul de 2460 de metri pătrați al lui Ion Țiriac. Detaliile din interior...
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
GALERIE FOTO Comoara din pădure: o femeie a descoperit într-un hambar abandonat 50 de mașini...
Povestea emoționantă a lui Patrocle, câinele căutat de toată România. Este căutat cu disperare de...
I-a turnat zilnic soțului înălbitor în cafea. Ce s-a întâmplat cu bărbatul la scurt timp:...
La ce salariu visează o angajată care ia acum minimul pe economie. "În mână, fără...
Descoperirea secolului! Breaking news!
Dovezile găsite acasă la Alexandru Piscan, presupusul spion al rușilor: fotografii și filmări detaliate de...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Simptomele unui ambreiaj defect. Cum îți dai seama dacă ambreiajul trebuie aerisit?
Comisia Europeană: Cote d'Or, Milka, Oreo, Ritz, Toblerone s-au vândut la preţuri mai mari în...
Un COSMONAUT de TOP este CONVINS că NU suntem singuri în Univers
Pro TV pregătește marea lovitură. Filmările au început
Locul de muncă plătit regește, cu până la 100.000 dolari pe an. Ce trebuie să...
Ireal cât au ajuns să coste sicriele și locurile de veci în 2024
Răspunsul Gabrielei Cristea pentru urmăritorii care îi spun că fetele ei nu sunt aranjate întotdeauna:...
Imagini rare cu Mădălina Ghenea din adolescență. Dovada supremă că a fost de-o frumusețe răpitoare...
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar...
Ce putem face fiecare, la nivel individual, pentru a combate schimbările climatice?
×