Jackie Chan, declarație dură după arestarea fiului său

Jackie Chan, declarație dură după arestarea fiului său
Publicat: 21/08/2014, 14:39
Actualizat: 21/08/2014, 19:03

Poliția din Beijing a anunțat, luni, că doi actori, fiul în vârstă de 32 de ani al actorului Jackie Chan și starul taiwanez Kai Ko, în vârstă de 23 de ani, au fost reținuți săptămâna trecută, pentru posesie de droguri.

Autoritățile chineze au confirmat faptul că au găsit 100 de grame de marijuana în locuința lui Jaycee Chan, iar acesta a fost testat pozitiv cu canabis, înainte de a recunoaște faptul că a consumat acest drog. El se află în prezent în arest, fiind acuzat că ar fi oferit „protecție altor persoane care comit abuzuri de droguri”. Dacă va fi găsit vinovat, Jaycee Chan riscă o pedeapsă de trei ani de închisoare.

Jackie Chan, o legendă a filmelor de arte marțiale, care a susținut de-a lungul anilor numeroase campanii împotriva drogurilor, iar, în 2009, a devenit „ambasador contra narcoticelor” pentru Poliția chineză, a vorbit despre această situație familială controversată, miercuri, pe site-ul său personal.

„Atunci când am auzit vestea pentru prima dată, am fost absolut furios. În calitate de figură publică, m-am simțit extrem de rușinat. În calitate de tată, sunt foarte trist și dezamăgit. Însă persoana care simte cel mai mult că are inima frântă este mama lui. Sper că tânăra generație va învăța din greșeala lui Jaycee și va evita abuzurile de droguri”, a scris celebrul actor.

Apoi, Jackie Chan s-a adresat fiului său în mod direct, cerându-i să își asume responsabilitatea pentru faptele și erorile sale: „Vreau să profit de această ocazie și să îi spun lui Jaycee următoarele lucruri: ai făcut ceva greșit și trebuie să fii responsabil și să îți asumi consecințele. Sunt tatăl tău și voi fi întotdeauna alături de tine. Vom merge împreună pe acest drum care se întinde în fața noastră”.

„Ar trebui să îmi asum și eu o parte din responsabilitate, pentru că, în calitate de tată, nu te-am învățat suficient de bine. De aceea, în numele lui Jaycee și al meu, îmi cer scuze în fața tuturor pentru impactul negativ pe care acest incident l-a avut asupra societății”, a adăugat Jackie Chan.

Problemele cu justiția pe care le au în prezent Jaycee Chan și Kai Ko au apărut după o serie de arestări în China continentală, privind acuzații de posesie de droguri în rândul mai multor actori.

De asemenea, reținerea lor are loc după ce, în urmă cu două săptămâni, 42 de agenții de divertiment și impresariat artistic au semnat un acord privind boicotarea celebrităților care consumă droguri.

Acordul a fost inițiat de Beijing Trade Association for Performances și prevede ca membrii companiilor să evite să acorde locuri de muncă actorilor care folosesc droguri.

Jin Zhihai, directorul adjunct al Oficiului Municipal Antidrog din Beijing, a declarat că vedetele, ca persoane publice, trebuie să fie un bun exemplu pentru adolescenți și societate.

Alte cazuri recente i-au implicat pe actorul Gao Hu, care a fost surprins luând droguri pe 4 august, cântărețul Li Diamo, regizorul Zhang Yuan, scenaristul Ning Caishen și actorii Zhang Mo și Roy Cheung.

Nu se știe ce impact vor avea problemele lui Jaycee Chan asupra planurilor actorului Jackie Chan. Chan, el însuși fiul unui contrabandist de opiu, s-a distanțat de fiul său și anterior a spus că Jaycee nu va moșteni nimic din averea sa. Jackie Chan a fost de curând în Londra pentru a promova lansarea în Marea Britanie a lungmetrajului „Chinese Zodiac”. Între subiectele discutate într-un interviu acordat celor de la publicația The Guardian s-a numărat și recenta sa transformare privind o formă mult mai responsabilă de creștere și educare a copiilor de părinți.

Jaycee Chan, în vârstă de 32 de ani, a apărut în peste 20 de filme, între care „The Drummer” și „Soarele răsare, soarele apune/ The Sun Also Rises”. Crescut în Los Angeles, acesta a încercat să se lanseze în industria muzicală.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Mașinile care nu mai trec ITP-ul. Vor pica inspecția tehnică periodică
Drumul cu peisaje de vis din România, modernizat. Priveliștile care-ți taie respirația, dar cu taxă
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Marsilia se pregătește să primească flacăra olimpică