Joe Satriani revine în România

Joe Satriani revine în România
Publicat: 22/04/2015, 12:33

În urma succesului uriaș înregistrat la București, în anul 2013, când a concertat pentru prima dată în prezența celor peste 4.000 de spectatori extaziați ce au umplut Sala Palatului din Capitală până la refuz, Joe Satriani a adăugat România pe lista turneului european „The Shockwave Tour” din acest an, informează un comunicat MEDIAFAX.

Pe 12 octombrie, legendarul Joe Satriani va concerta la Sala Polivalentă din București, iar pe 13 octombrie va urca pe scena Sălii Polivalente din Cluj-Napoca, alături de membrii trupei sale, Marco Minnemann (tobe), Bryan Beller (bass) și Mike Keneally (clape, chitară), fiind însoțit de cele patru celebre chitări ale sale.

Show-urile programate în cele două orașe vor cuprinde unele dintre cele mai apreciate și mai ascultate melodii ale virtuozului chitarei, printre care „The Crush of Love”, „Satch Boogie”, „Shine On American Dreamer”, „Cryin'” și „Always with me, always with you”, de altfel, cea mai iubită piesă din repertoriul artistului.

Satriani și-a câștigat prestigiul internațional după lansarea albumului „Surfing with the Alien”, în 1987. Chitaristul ajunge în România după 10 milioane de albume vândute, 14 nominalizări la premiile Grammy și numeroase alte trofee.

Și-a început cariera prin a preda chitara și i-a avut ca elevi, printre alții, pe Steve Vai, Hammett Kirk (Metallica) și Bryson David (Counting Crows).

Biletele pentru concertul de la București au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate prin Eventim de la magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Cărturești, Humanitas și online prin www.eventim.ro, la prețuri variabile în funcție de categoria de loc.

Cei interesați își pot procura biletele din timp, profitând de perioada de presale valabilă până la data de 30 iulie inclusiv, când prețurile vor fi de 195 de lei (VIP), 155 de lei (categoria I), 115 de lei (categoria a II-a), 95 de lei (categoria a III-a) și 75 de lei (categoria a IV-a).

Începând din 1 iulie, prețurile acestora vor fi majorate astfel: 225 de lei (VIP), 185 de lei (categoria I), 135 de lei (categoria a II-a), 115 lei (categoria a III-a) și 95 de lei (categoria a IV-a).

La începutul carierei sale, destinul lui Joe Satriani părea mai degrabă de profesor și mentor decât de interpret. I-a avut ca elevi pe unii dintre cei mai importanți chitariști ai decadelor ’80 și ’90: Steve Vai, Hammett Kirk (Metallica), Bryson David (Counting Crows). Toți acești muzicieni spun că „Satch” le-a fost de nenumărate ori sursă de inspirație, iar fanii lor pot auzi influența incredibilei expertize tehnice a lui Joe în interpretarea elevilor săi.

De la lansarea „Surfing with the Alien”, albumul care i-a adus succesul comercial și l-a propulsat în lumina reflectoarelor, lucrurile s-au schimbat și Satriani a fost votat de numeroase ori cel mai bun chitarist de cititorii celor mai prestigioase reviste muzicale din lume.

Satriani l-a însoțit pe Mick Jagger în primul său turneu solo internațional și a cântat alături de Deep Purple în turneele în Japonia și Europa, cimentându-și reputația de instrumentist.

În 2009, el a făcut echipă cu Sammy Hagar și Michael Anthony (Van Halen), Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) pentru a pune bazele trupei Chickenfoot. Albumul de debut al trupei a fost un succes internațional, primind premii în Statele Unite ale Americii, Canada și Europa. De asemenea, revista Classic Rock a numit-o cea mai bună formație nouă a anului 2009.

În octombrie 2010, Joe Satriani și-a lansat cel de-al 11-lea album de studio, „Black Swans and Wormhole Wizards”, apariție umată de turnee în America de Nord și Europa.

În paralel, în anul următor, al doilea album „Chickenfoot” a fost lansat, cu critici excelente, și a fost, de asemenea, urmat de un turneu european al trupei, care a coincis cu vestea că Satriani înregistrează un album solo nou, a cărui lansare la nivel mondial a avut loc în luna mai a anului 2013.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Nivelurile apei din barajele din Istanbul se ridică la peste 81%! Ce spun experții despre...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Fumatul este INTERZIS la 5 m de altă persoană! Noua regulă intră în vigoare
ȘOC ÎN PNL. A fost găsit spânzurat în casă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
Ducesa de Sussex a dezvăluit primul produs din brandul său American Riviera Orchard