Keanu Reeves a vorbit în premieră despre filmul care era să-i „ucidă” cariera: Am fost 14 ani pe lista neagră de la Hollywood

Keanu Reeves a vorbit în premieră despre filmul care era să-i „ucidă cariera: Am fost 14 ani pe lista neagră de la Hollywood
Publicat: 16/04/2019, 16:39

Reeves a decis să nu joace în continuarea peliculei „Speed”, pentru a apărea într-o punere în scenă a piesei „Hamlet” în Canada. Refuzul său a cauzat un blocaj temporar în carieră: rolul său din „Speed 2” i-a revenit actorului Jason Patric, iar el nu a mai apărut într-un film distribuit de un mare studio de producție de la Hollywood timp de 14 ani.

„Nu am mai lucrat cu (20th Century Fox, n.r.) până la «The Day the Earth Stood Still»”, a declarat el pentru revista GQ. „The Day the Earth Stood Still/ Ziua în care Pământul se opri” a fost lansat în decembrie 2008, la 14 ani după apariția lui Reeves în „Speed”.

Deși cel mai recent film semnat de un mare studio în care a apărut a fost „47 Ronin/ Ronin: 47 pentru răzbunare”, lansat în 2013, Reeves a spus că nu se mai simte ca și cum ar fi într-o „închisoare a filmului”. „Nu m-am gândit la viitorul carierei mele sau la ce urma să se întâmple, până foarte recent”, a recunoscut acesta. „Probabil, până am trecut de 40 de ani”, a continuat el.

Când a fost întrebat dacă va mai juca în franciza „John Wick”, Reeves a răspuns că nu se opune ideii de a juca în mai multe continuări ale seriei. „Voi merge cât de departe mă țin picioarele”, a afirmat el. „Mă voi duce cât de departe vrea publicul”, a mai spus Reeves.

Actorul a declarat că atitudinea sa privind industria cinematografică a fost modelată de colaborarea cu actorul american Anthony Quinn, cu care a lucrat la pelicula „A Walk In The Clouds/ Atât de aproape de cer”, lansată în 1995. Quinn i-a spus mai tânărului său coleg că ofertele de roluri nu vor încetini neapărat cu vârsta, negând ideea că unii actori sunt nevoiți să se retragă din lipsă de partituri.

Keanu Reeves s-a consacrat la Hollywood cu personajul Neo din trilogia SF „Matrix”. Alte roluri importante au fost cele din filmele „Dragoste și moarte în Idaho” (1991), alături de River Phoenix, „Pact cu diavolul” (1997), alături de Al Pacino, precum și „Speed – Cursa infernală” (1994) și „Constantin” (2005). În ianuarie 2005, Reeves a fost recompensat cu o stea pe Walk of Fame de la Hollywood. Printre alte roluri ale starului american se numără cele din filmul SF „Ziua în care Pământul se opri”, drama „Viețile secrete ale Pippei Lee/ The Private Lives of Pippa Lee”, regizată de Rebecca Miller, în care joacă alături de Robin Wright, și „Henry’s Crime”, alături de Vera Farmiga și James Caan.

Keanu Reeves a debutat ca regizor în 2013, cu un lungmetraj despre artele marțiale contemporane, destinat atât publicului occidental, cât și celui din China. Filmul se intitulează „Ucigaș cu suflet pur/ Man of Tai Chi” și a fost realizat pe baza vieții cascadorului Tiger Chen, cu care starul hollywoodian s-a împrietenit în timpul filmărilor pentru cele trei pelicule din seria „The Matrix”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Epidemie de singurătate printre părinți, dezvăluie un studiu din SUA