KILIPIRIM, cel mai important târg de carte cu discount, s-a deschis la Sala Dalles. Ce oferte au editurile participante. FOTO

Publicat: 20/03/2014, 00:04
Actualizat: 10/08/2014, 09:44

Cărți cu prețul redus cu până la 70%, pachete promoționale ce includ mai multe volume ale aceluiași autor sau din aceeași colecție, dezbateri și sesiuni de autografe – asta îi așteaptă pe bucureștenii care în perioada 19-23 martie vor trece pragul Sălii Dalles.

Ajuns în cel de-al nouălea an de existență, târgul de carte cu discount KILIPIRIM reunește în aceste zile cele mai importante edituri de pe piața românească. Ofertele pe care acestea le propun până la finele săptămânii demonstrează, așa cum Louisa Udrescu, organizatorul evenimentului, a afirmat, că „literatura bună nu e un lux”.

La standul editurii POLIROM pot fi achiziționate cărți chiar și la prețul de 9,99 lei. Printre acestea se numără „Varză reîncălzită” (Irvine Welsh), „Anestezie locală” (Gunter Grass), „Cât de mult o iubim pe Glenda” și „Pagini neașteptate” (Julio Cortazar), „Audiția” și „Piercing” (Ryu Murakami), „Americanul liniștit” (Graham Greene), „Vacanța lui Maigret” și „Revolverul lui Maigret” (Georges Simenon), „Aspidistra să trăiască” (George Orwell), „Cristos vs Arizona” (Camilo Jose Cela) și „Animalul inimii” (Herta Muller).

Contra unui cost puțin mai ridicat, puteți achiziționa unul dintre volumele semnate de Haruki Murakami: „Dans, dans, dans” (15 lei), „În căutarea oii fantastice” (16 lei), „La capătul lumii și în țara aspră a minunilor” (16 lei), „Cronica păsării-arc” (20 de lei). De asemenea, câteva dintre cărțile lui Jorge Luis Borges sunt disponibile la stand la prețul de 12 lei fiecare: „Cartea pe nisip”, „Aleph”, „Relatările lui Brodie”.

Nici autorii români contemporani nu lipsesc, printre cele mai ieftine volume numărându-se „Zilele regelui” (Florian Filip) – 14 lei, „Cum să uiți o femeie” (Dan Lungu) – 14 lei, sau „Băieți de gașcă” (Dan Lungu) – 12 lei.

Pentru sâmbătă însă, editura a pregătit și o serie de evenimente. Este vorba, printre altele, de o dezbatere pe tema volumului „Literatura de azi. Di@loguri pe net”, de Daniel Cristea-Enache, la care vor participa Mihaela Miroiu și Nora Iuga, și de o întîlnire cu cititorii și ședință de autografe a Tatianei Niculescu Bran, autoarea volumului „Povestea domniței Marina și a basarabeanului necunoscut”. Invitați vor fi Vintilă Mihăilescu și Daniel Cristea-Enache.

Editura LITERA a pregătit și ea un eveniment special, programat pentru vineri, 21 martie: „Primăvara lecturilor romantice”. Începând cu ora 18:30, la standul de la Sala Dalles se va discuta despre cele mai frumoase povești de dragoste care de-a lungul timpului au prins viață prin intermediul cărților, unele dintre ele tipărite de editură în colecțiile „Alma – Iubiri de poveste”, „Cărți Romantice” și „Romantic Suspense”. Fiecare persoană care va participa la eveniment va primi în dar cartea „Magia destinului”, de Nora Roberts.

Foto: Mediafax (Andreea Alexandru)

De altfel, pe întreaga durată a târgului, iubitorii de carte pot achizționa unele volume cu preț special – „Prea multă fericire” și „Dragă viață”, ambele de Alice Munro, la prețul de 23,90 lei, respectiv 19,90 lei. Reduceri cuprinse între 30% și 70% au și cărțile din colecțiile de gastronomie – „Meniul perfect” (Gordon Ramsay) – 64,90 lei -, cele de dezvoltare personală, ghidurile turistice, enciclopediile și cărțile pentru copii din seriile Disney – „Regatul de gheață” (carte+CD) – 34,90 lei, „Avioane” (carte+CD) 26,90 lei -, National Geographic, Disney English și Discovery.

După ce săptămâna trecută a participat la Târgul Librex de la Iași, Editura CORINT aduce și la KILIPIRIM ofertele sale. Spre exemplu, cartea „Mireasa hoțomană”, semnată de Margaret Atwood, laureată a premiului „Booker” în anul 2000, poate fi achiziționată la prețul de 38 de lei.

De asemenea, la stand sunt disponibile și pachete de cărți care vă pot ajuta să faceți economii de aproape 10 lei: volumele „Emma”, „Mândrie și prejudecată” și „Rațiune și simțire”, toate ale romancierei engleze Jane Austen, pot fi cumpărate împreună contra unui preț de 42 de lei. Separat însă, ele costă 17 lei fiecare.

Pachetul ce cuprinde vol. I și II „Frații Karamazov”, de Dostoievski, costă 35 de lei, în vreme ce „Potopul” – vol. I și II -, de Henryk Sienkiewicz, costă 28 de lei.

Dicționarele școlare – german-român, francez-român, englez-român – au prețuri cuprinse între 24 și 28 de lei.

Potrivit informațiilor furnizate pentru gândul, editura va aplica reduceri de preț de 30% până vineri, inclusiv, iar sâmbătă și duminică cititorii se vor putea bucura de reduceri de 50% la prețurile cărților de la stand.

La standul Editurii HERALD prețurile cărților încep de la 6 lei„Lumea homerică. Eseu de protofilosofie greacă”, de Aram M. Frenkian. Reduceri importante au și alte volume: pachetul „Mistere Dezvăluite”, o colecție de șase cărți, costă pe durata desfășurării KILIPIRIM 55 de lei, preț redus de la 90 de lei.

CURTEA VECHE aduce la standul de la Sala Dalles numeroase cărți cu preț redus. Spre exemplu, „Părul Venerei” (Mihail Siskin) costă 28 de lei, „Trei poduri peste lume” (Principele Radu al României) – 30 de lei, „În ariergarda avangardei. Convorbiri cu Andrei Grigor” (Eugen Simion) – 25 de lei, iar „Sfârșitul jocului” (Vintilă Mihăilescu) – 7 lei.

Sub titlul „Mici defecte, mari reduceri”, editura pune în vânzare și unele volume al căror cost este mai mic chiar și cu 60 de lei. Dacă nu vă deranjează să cumpărați o carte cu un colț puțin îndoit sau o copertă ușor zgâriată, puteți achiziționa „La masă cu Jamie” cu doar 20 de lei (preț redus de la 88 de lei) sau „Acasă la Jamie”, contra 25 de lei (preț redus de la 88 de lei; stoc epuizat pe site-ul editurii).

Foto: Mediafax (Andreea Alexandru)

Cei cărora le place stilul Hertei Muller se vor bucura să găsească la standul Editurii HUMANITAS trei dintre cărțile autoarei, pentru nu care nu trebuie să scoată din buzunar mai mult de 15 lei: „Leagănul respirației”, „Călătorie într-un picior”, „Omul este un mare fazan pe lume”.

Volumele „Paula”, „Țara mea inventată” și „Despre dragoste și umbră”, semnate de Isabel Allende, costă 25 de lei, respectiv 15 și 20 de lei.

„Pe când eram o operă de artă” (Eric-Emmanuel Schmitt) costă 15 lei, „Despre eroi și morminte” (Ernesto Sabato) – 30 de lei, în vreme ce „Orlando” și „Doamna Dallaway” (ambele de Virginia Woolf) costă 20 de lei, respectiv 15 lei.

Pe lângă celelalte cărți cu preț redus, NEMIRA PUBLISHING HOUSE aduce la KILIPIRIM și un pachet special. Este vorba despre volumele semnate George R.R. Marin „Urzeala tronurilor”, „Încleștarea regilor”, „Iureșul săbiilor”, „ Festinul ciorilor” și „Dansul dragonilor”, care împreună costă 327. Cumpărate separat însă, fiecare dintre acestea costă 87,90 lei.

O ofertă asemănătoare există și în cazul celor trei volume „Jocurile Foamei”, de Suzanne Collins: separat, cărțile costă 29,90 lei fiecare, în timp ce pachetul ce le include nu depășește 54 de lei.

Editura TREI are expuse la stand numeroase cărți pentru care nu trebuie să plătiți decât 10 lei – printre care „Copilul divin” (Pascal Bruckner) și „Bărbați care urăsc femeile” (Stieg Larson). De asemenea, sunt disponibile aici și mai multe tratate semnate de Freud, la prețul de 5 lei. Volumele I și II din seria „Cinzeci de umbre ale lui Grey” (E.L. James) costă 34 de lei fiecare, iar volumul al III-lea, 39 de lei.

Dacă vă place să aflați detalii din viața celor mai celebri oameni din istorie, treceți pe la standul Editurii RAO, de unde puteți cumpăra autobiografia „Clapton” (Eric Clapton) la prețul de 30 de lei sau volumul „Coco Chanel” (Edmonde Charles-Roux), la prețul de 30 de lei.

Tot aici sunt disponibile și o serie de albume de artă – DaVinci, Modigliani, Van Gogh, Monet – la prețul de 25 de lei, albume sau atlase. Majoritatea volumelor au reduceri de 40-50%.

Editura UNIVERS PUBLISHING HOUSE este prezentă la târgul KILIPIRIM cu o serie de volume cu preț redus, printre care „Ulise” (James Joyce) – 35 de lei, „Blues pentru o pisică neagră”, „Nuvele inedite” și „Smulgătorul de inimi” (toate de Boris Vian), la prețul de 7 lei, respectiv 10 lei pentru ultimel două titluri menționate.

Iubitorii de carte pot beneficia și de pachete de cărți disponibile la prețul de 45 de lei.

De la reprezentanții cumpărăocarte.ro puteți cumpăra cărți precum „Rătăciri” (Horațiu Mălăele) – 12 lei, „Suntem ce sunt aminitirile noastre” (Marin Moraru) – 24 de lei, „Între acte” (Radu Beligan) – 28 de lei, „Cine Suntem”, „Fii demn” și „Despre omul frumos” (Dan Puric) – 18 lei.

Pe lângă toate acestea, la etajul Sălii Dalles, în cadrul Festivalului de Spiritualitate și Terapii Complementare „A Noua Dimensiune”, vizitatorii vor putea achiziționa cărți și produse ezoterice sau pot participa la programul permanent de conferințe pe teme generale de dezvoltare personală sau tehnici de îmbunătățire a calității vieții.

Târgul de carte KILIPIRIM este deschis zilnic, între orele 10:00 – 20:00. Intrarea este liberă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Rețeta perfectă de drob de miel. Puține gospodine știu toate secretele
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii