Lara Fabian ar putea să reprezinte Italia la concursul Eurovision 2015

Lara Fabian ar putea să reprezinte Italia la concursul Eurovision 2015
Publicat: 12/02/2015, 16:18

Celebra artistă se află în cursă pentru obținerea marelui premiu la Festivalul Internațional al Cântecului Italian de la San Remo, care va decide reprezentantul Italiei la ediția din 2015 a concursului Eurovision.

Marți seară, Lara Fabian a interpretat piesa „Voce”, la Teatrul Ariston din San Remo, într-o transmisiune TV în direct, asigurată de postul Rai 1. Potrivit presei franceze, acest cântec are o linie melodică armonioasă, care pune în valoare foarte bine capacitățile vocale ale interpretei.

Lara Fabian, în vârstă de 45 de an, concurează alături de alți 19 artiști la San Remo și va trebui să aștepte până pe 15 februarie, când va fi anunțat numele câștigătorului, decis prin voturile exprimate de un juriu de specialitate și de telespectatorii italieni.

Lara Fabian a participat deja la concursul Eurovision în 1988, când a reprezentat Luxemburgul, clasându-se pe locul al patrulea. În acel an, concursul a fost câștigat de Céline Dion, care s-a impus pentru Elveția, cu piesa „Ne partez sans moi”.

Lara Fabian sau Lara Crokaert – acesta fiind numele său real – s-a născut pe 9 ianuarie 1970, în Etterbeek (Bruxelles – Belgia). În primii cinci ani din viață, ea a locuit în Sicilia, pentru ca în 1975 să se reîntoarcă în țara natală.

Conturarea carierei sale a început în 1978, când, de Moș Nicolae, a primit în dar de la părinții săi un pian. Odată ce acest vis al său s-a împlinit, Lara a început să compună primele sale melodii și să participe la diferite concursuri de amatori. În 1986, ea a câștigat concursul Le Tremplin de Bruxelles, competiție ce a dus la înregistrarea primului său single, numit „L’Aziza”.

Recunoașterea internațională a artistei vine doi ani mai târziu, în 1988, după participarea la Eurovision cu melodia „Croire”, unde s-a clasat pe locul al patrulea. Primul său disc a fost lansat în 1991 și a fost foarte apreciat, aducându-i nominalizarea la premiile candiene Felix și un turneu de doi ani pe tot cuprinsul Canadei. În 1994, ea lansează al doilea album, „Carpe Diem”, ce i-a adus premiile Felix (care recompensează artiști din Quebec) și Juno (Oscarurile muzicale din Canada). În 1996, Lara Fabian devine cetățean canadian și este aleasă de studiourile Walt Disney să împrumute vocea sa Esmeraldei, pentru producția „Cocoșatul de la Nôtre Dame”.

A dovedit lumii întregi că are o voce excepțională, prin interpretarea pieselor „Adagio” și „I Will Love Again” (numărul 1 în Bilboard). Melodii ca „I Am ho I Am”, „Love By Grace” și „Quedate” se bucură de succes în Brazilia, Spania și Portugalia. Prin melodiile compuse și interpretate unic, a devenit parte a istoriei muzicii pop. Cel de-al zecelea album al său, „TLFM” aduce un omagiu celor 12 femei care au ajutat-o să devină artista și femeia de succes care este în prezent, printre acestea numărându-se Nana Mouskouri, Celine Dion, Maurane și Dalida.

Cântăreața belgiană a susținut un concert și în România, la Sala Palatului, în martie 2012.

Cea de-a 60-a ediție a concursului Eurovision se va desfășura în 2015 la Viena, în Austria, pe 19, 21 (semifinale) și 23 mai (finală). România va participa în prima semifinală a concursului, cea din 19 mai, alături de Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia și Ungaria.

Melodia care va reprezenta România va fi aleasă pe 8 martie, într-un spectacol televizat, cu public, desfășurat la Sala Polivalentă din Craiova și difuzat în direct de TVR.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Cutremur în tenis. HALEP a făcut anunțul: Nu se poate așa ceva
Pasca din copilărie, gust de neuitat. Care e ingredientul secret
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice