LISTA celor mai înspăimântătoare CINCI LOCURI de pe Pământ

LISTA celor mai înspăimântătoare CINCI LOCURI de pe Pământ
Publicat: 16/02/2015, 15:31

Riddle House, Florida

Riddle House din Palm Beach County, Florida, a fost cândva casă funerală. Locuința în stil victorian a fost demontată și reconstruită în Yesteryear Village din sudul Floridei. În anii 1920, casa a fost deținută de un om pe nume Karl Riddle, scrie listverse.com. Joseph, unul dintre foștii angajați ai lui Riddle, s-a spânzurat în podul acestei case. Dintr-un motiv necunoscut, Joseph ura bărbații și fantoma lui îi ataca pe cei care urcau în pod. Cu timpul, bărbaților li s-a interzis accesul în pod. Se spune că și alte locuri din casă ar fi bântuite, deoarece obiectele de mobilier se mișcă de la sine.

The Ridges

Athens Lunatic Asylum a fost redenumit The Ridges, după ce statul Ohio a cumpărat proprietatea. În acest spital psihiatric s-au realizat numeroase lobotomii și deseori, medicii spuneau că „masturbarea și epilepsia” sunt cauzele nebuniei pacienților. Athens, Ohio, este al 13-lea cel mai bântuit loc din lume, potrivit Societății Britanice de Cercetare Fizică. Universitatea alăturată este, de asemenea, un perimetru considerat ca fiind bântuit. Un temut violator, Billy Milligan, a fost internat în spitalul de nebuni. Cea mai cunoscută poveste este însă cea a unei femei în vârstă de 54 de ani, care a fugit din spital și a lipsit timp de șase săptămâni. Pacienta a fost găsită moartă într-un salon abandonat. Potrivit polițiștilor, femeia și-ar fi strâns hainele într-un loc și s-ar fi întins pe betonul rece, unde a și murit. Din cauza descompunerii și expunerii la soare a cadavrului, acesta a lăsat o urmă permanentă pe o podea, vizibilă și astăzi. Totodată, se spune că fantoma ei bântuie locul respectiv.

Humberstone și LaNoria

Aceste două orașe miniere abandonate din Chile au apărut într-un episod din seria SyFy Channel, Destination Truth. În 1872, un oraș a fost înființat ca o mină de salpetru și afacerea s-a dezvoltat rapid. Totuși, după câteva crize financiare (inclusiv Marele Crah), afacerile au scăzut și s-au prăbușit complet în 1958. Astfel, orașul Humberstone și cele din jur au fost abandonate în 1960. Se spune că morții din cimitirul LaNoria bântuie noaptea prin Humberstone. Orașele sunt atât de înspăimântătoare, încât locuitorii din vecinătate refuză să le mai traverseze. Cimitirul LaNoria conține morminte deschise, în care pot fi văzute cadavrele.

Leap Castle

Castelul irlandez are o reputație greu de egalat, în materie de fenomene paranormale. Acesta a fost ridicat în secolul XV de clanul O”Bannons, dar a intrat apoi în posesia clanului conducător O”Carroll. După moartea liderului Mulrooney O”Carroll, a apărut o rivalitate puternică între doi frați, care se luptau pentru control. Unul dintre ei, preot fiind, a fost ucis în propria biserică, în fața familiei, de către fratele său. Capela a fost denumită „Capela Însângerată” și mulți oameni au fost ținuți prizonieri sau au fost executați în interiorul ei. Potrivit celor care studiază fenomenele paranormale, castelul este bântuit de numeroase spirite, dar și de o bestie pe nume Elemental, ce miroase „a carne putredă și sulf”. În timpul renovării castelului, muncitorii au descoperit un așa numit „oubliette” cu țepușe, un loc în care prizonierii erau aruncați și lăsați să moară. Muncitorii au scos din beciul groazei trei roabe de rămășițe umane.

Catacombele din Paris

Cei care explorează Catacombele din Paris riscă să plătească amenzi usturătoare. Minele sunt nesigure, nepăzite și de-a dreptul terifiante. Potrivit legendelor, adâncurile Parisului sunt populate cu fantomele unor culte străvechi și creaturi stranii. Tunelurile se întind pe o suprafață de 600 km și o mare parte a traseului nu apare pe nicio hartă. Mii de oase umane au fost înghesuite în catacombe, din cauza supraaglomerării cimitirelor din Paris. Pereții sunt pictați cu scene ciudate, iar claustrofobii sunt rugați să rămână acasă. Pentru a explora catacombele, temerarii se înarmează cu o lanternă, baterii de rezervă, apă plată, un prieten și își spun rugăciunea. Se spune că au nevoie de tot ajutorul din lume, pentru a ieși teferi la suprafață.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
România demolează Austria. Anunțul a venit chiar azi, 19 aprilie: Greu, dar am obținut
O vedetă PRO TV, decizie de neînțeles. De ce s-a retras din televiziune
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului