Mai multe capodopere, „restaurate” pe internet după modelul operei de artă distruse de o bătrână care încerca să o „repare”

Publicat: 28/08/2012, 11:59
Actualizat: 30/07/2014, 02:22

Inițiativa unei bătrâne de 80 de ani, din Spania, care a distrus o capodoperă, încercând să o recondiționeze, a inspirat internauții din toată lumea să vină cu adaptări, care de care mai haioase, la „opera de artă” ieșită din mâinile femeii, scrie Daily Mail.

Opera originală. Sursa: Twitter

Pictura lui Elias Garcia Martinez, numită Ecce Homo, a fost ținută la loc de cinste, în Biserica Milei din Zaragoza, Spania, pentru mai mult de 120 de ani. În ultimele 18 luni însă, fresca s-a deteriorat foarte tare din cauza umezelii din biserică, drept urmare, Cecilia Jimenez, o localnică, a luat pensula și vopseaua și s-a pus pe lucru, fără permisiunea cuiva. Doar că rezultatul efortului ei a lăsat cu gura căscată experții și localnicii, care au avut surpriza să observe cum noul chip al lui Isus Hristos nu mai aduce deloc a pesonaj biblic.

Opera originală, cea degradată și cea „restaurată”. Sursa: Twitter

Autoritățile responsabile de păstrarea operelor de artă au format o echipă specializată care să evalueze noua frescă și să vadă dacă poate fi salvată.

Fără să se știe încă de unde i-a venit inspirația, Cecilia Jimenez spune că a efectuat „lucrările” cu acordul preotului bisericii.

Hilara întâmplare din Zaragoza a făcut înconjorul lumii, dar a stârnit și un val de amuzament pe internet, utilizatorii grăbindu-se să „restaureze online” și alte opere de artă, în spiritul celei din Biserica Milei. Mai mult decât atât, pe Twitter a apărut un cont dedicat acestei „noi variante” a capodoperei lui Elias Garcia Martinez, cont care totodată „promovează” ironic conceptul DIY- „Do it yourself” (construiește, modifică sau repară ceva, fără ajutorul experților).

Iată mai jos o GALERIE FOTO cu cele mai „reușite restaurări” de pe internet:

În opinia internauților, Mona Lisa pare mult mai enigmatică cu noua înfățișare. Sursa: Twitter

„Țipătul” pictorului pictorului norvegian Edvard Munch, în viziunea internauților. Sursa: Twitter

„Pictura „Cina cea de taină” a fost restaurată”, scrie un utilizator Twitter. Sursa: Twitter

Ce este în neregulă cu această versiune a opere lui Leonardo Da Vinci, Madona Litta? Sursa: Twitter


Opera artistului pop art Andy Warhol, în variantă „restaurată”. Sursa: Twitter

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase