Manualul iepurașilor Playboy. Ghidul de „bună purtare” al animatoarelor din anul 1968

Publicat: 10/09/2012, 13:29
Actualizat: 10/09/2012, 13:29

În anii ”60, meseria de iepuraș Playboy era, în ochii tinerelor, unul dintre cele mai captivante job-uri iar competiția pentru acest loc se desfășura între sute de fete, scrie Daily Mail.

Selecția se făcea foarte riguros, domnișoarele trebuind să asimileze pas cu pas prețioasele indicații din „Playboy Bunny Manual”, o broșură lansată în 1968 și care a fost făcută publică acum de o fostă „Regina-iepuraș” care a lucrat, în același an, într-un club Playboy din Detroit, Michigan, SUA.

Sursa: explayboybunnies.com

Împărțit în secțiuni precum „Beneficiile iepurașului”, „Comportamentul iepurașului” sau „Aspect și întreținere”, manualul detaliează exigențele legate de înfățișarea și atitudinea pe care aspirantele la postul de ospătărițe și animatoare erau obligate să le adopte.

Sursa: explayboybunnies.com

„Bine ai venit în lumea Playboy! Poți obține satisfacția de a fi selectată ca iepuraș; acesta este un job pe care îl vei considera atât unic cât și captivant. Conceptul de iepuraș Playboy a creat o nouă definiție și un nou standard pentru farmec, frumusețe și servicii prietenose”, este mesajul care le întâmpina pe cele care deschideau pentru prima dată paginile manualului.

Sursa: explayboybunnies.com

Compania pune pe seama reputației sale rigurosul proces de recrutare, în broșură fiind dat exemplul selecției, cu ocazia deschiderii unui nou club, a doar 40 de fete din 500 de candidate. Potrivit manualului, doar cele 40 au avut „personalitatea și frumusețea fizică necesare unui iepuraș Playboy”. A fi iepuraș reprezenta una dintre „meseriile de top din țara noastră, pentru o fată tânără”, conform broșurii.

Stilul de viață al iepurașului Playboy avea însă și o serie de constrângeri. De exemplu, angajalele nu aveau dreptul decât la o săptămână de vacanță, în primul an de lucru, sau erau sancționate dacă nu purtau urechile de iepuraș exact pe mijlocul capului. Totodată, costumul trebuia să se așeze impecabil pe trupurile fetelor, iar coada de iepuraș trebuia mereu îngrijită. Fetele erau de asemenea obligate să participle la „Consiliul iepurașilor”, condus de „Mama-iepuraș” sau „Regina-iepuraș”, o angajată cu experiență, responsabilă cu supravegherea celorlalți iepurași.

O altă activitate care făcea parte din ritualul de seducție al fetelor era fumatul. Ele aveau voie doar să tragă un fum, în compania clienților, pentru ca apoi să lase țigara în scrumieră, fără a sta alături de ei pentru a fuma până la capăt.

Sursa: sneakpeek.ca

Manualul interzicea de asemenea iepurașilor să ofere informații personale celor care frecventau locul, să stabilească întâlniri cu aceștia sau să le dea numărul de telefon.

Sursa: sneakpeek.ca

Broșura menționează și alte indicații, de la sfaturi de îngrijire personală până la trucuri ale limbajului trupului pe care iepurașii trebuiau obligatoriu să le stăpânească. În același timp, cartea le sfătuia pe fete să se afle într-o permanentă competiție, ele participând la concursuri organizate de Playboy și fiind premiate în funcție de conduită și de cât de mult reușeau să-i mulțumească pe membrii clubului

Sursa: sneakpeek.ca

Primul club Playboy s-a deschis pe 29 februarie 1960, în Chicago, conceptul devenind în scurt timp cel mai de succes lanț de cluburi de noapte din istorie.

În mai mult de două decenii, cluburile Playboy au vândut aproape 2,5 milioane de chei de membru iar ultimul club original, cel din Lansing, Michigan, s-a închis în 1986, atunci când s-a încheiat și perioada de aur Playboy Clubs. Alte cluburi asemănătoare au funcționat până în 1991.

Sursa: vtglife.com

Cel care a dat naștere filozofiei Playboy și fondatorul Playboy Enterprises este fostul publicist american Hugh Hefner.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York