Maratonul de 700 de kilometri al maidanezului Arthur către o viață mai bună. „Am venit să câștig un Campionat Mondial și, în schimb, mi-am făcut un nou prieten”

Redactor:
Silviu Bănilă
Câțiva atleți suedezi obosiți, murdari de noroi și înfometați s-au oprit pentru a-și consuma hrana, înainte de a traversa o porțiune periculoasă de 32 de kilometri din jungla ecuatorială, care făcea parte dintr-un maraton de 700 de kilometri.

Chiar când își deschidea conserva de carne, maratonistul Mikael Lindord a observat un maidanez murdar, care îl privea cu coada ochiului. El a hrănit câinele și acesta i-a urmat în cursa lor nebunească. Pe măsură ce maratoniștii, patru la număr, s-au apropiat de finalul celor două etape ale maratonului Adventure Racing World Championship de 700 kilometri, cățelul nu s-a mai dezlipit de ei. Mai mult, aceștia l-au botezat „Arthur”.

Arthur a trecut prin râuri, a urcat coline și s-a avântat prin noroaie. Chiar și atunci când suedezii au încercat să-l gonească pe Arthur, temându-se pentru siguranța lui, câinele a refuzat să plece. Când Arthur a obosit, maratoniștii s-au odihnit alături de el, iar când acesta a rămas captiv în noroi, l-au scos la suprafață, scrie Daily Mail.

Echipa a ajuns la finish după șase zile, în care maidanezul Arthur a trecut de toate obstacolele. Maratoniștii au dus câinele la un veterinar din America de Sud, care i-a făcut un control medical. Lindord a adoptat patrupedul și l-a luat acasă în Suedia. „Am venit în Ecuador ca să câștig un Campionat Mondial. În schimb, mi-am făcut un nou prieten”, a declarat maratonistul suedez.

fotografii: Krister Goransson/Peak Performance

×

Ziua Marinei Române, fără spectatori. Klaus Iohannis și Ludovic Orban participă la evenimentele din Portul Militar Constanţa

Publicată de Gandul pe Sâmbătă, 15 august 2020
Gândul LIVE!
Inchide