• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Marcela Pîslă, președinta Asociației „Cuțu, cuțu”, despre situația câinilor maidanezi: „Dacă v-am implica pe toți cum trebuie, sigur s-ar rezolva”

Problema câinilor fără stăpân și prezența Asociației "Cuțu, cuțu" pe lista ONG-urilor și a persoanelor care nu mai au dreptul de a adopta câini din adăposturile ASPA a fost dezbătută de Lucian Mîndruță și Marcela Pîslă, președintele acestei asociații, în cadrul emisiunii „Schimbă vorba".

Chiar dacă soluționarea problemei maidanezilor este văzută diferit de Marcela Pîslă și de Răzvan Băncescu, coordonator proiect ASPA și invitatul de luni, 24 martie, al aceleiași emisiuni, cei doi sunt de acord asupra unui aspect: una dintre principalele cauze ale problemei sunt persoanele care își abandonează în stradă propriile animale sau puii nedoriți ai acestora. Pîslă a profitat de ocazie pentru a sublinia importanța legii pentru castrarea caîinilor cu stăpân.

„Cred că ăsta e viitorul protecției animalelor: înainte să ne repezim să luăm un câine, să-l ducem la tratament, să-l scoatem de la hingheri… cred că mai bine este să ne adresăm întregii nații, să o facem să conștientizeze anumite aspecte; că noi singuri-care suntem iubitori de animale-nu reușim să facem față! Și dacă v-am implica pe toți cum trebuie, sigur s-ar rezolva” a mai spus Marcela Pîslă, în ediția din 25 martie a emisiunii realizate de Lucian Mîndruță.

Inchide