Margareta Pâslaru și-a lansat autobiografia

Margareta Pâslaru și-a lansat autobiografia
Publicat: 08/05/2012, 10:38
Actualizat: 08/05/2012, 12:08

Cântăreața Margareta Pâslaru și-a lansat autobiografia, „Eu și timpul”, luni seară, la Muzeul Municipiului București (Palatul Șuțu), în prezența apropiaților săi, printre care s-au numărat Marina Voica, Cornel Constantiniu, Magda Mihăilescu și Octavian Ursulescu.

De altfel, înainte ca Margareta Pâslaru să înceapă să vorbească, Marina Voica i-a oferit acesteia un uriaș buchet de flori. Cele două artiste l-au salutat împreună pe interpretul Cornel Constantiniu, prezent în sală.

Înconjurată de câteva dintre ținutele sale de scenă, creație proprie, Margareta Pâslaru și-a prezentat prietenii apropiați care au vorbit despre ea. Marina Voica și-a amintit amuzată de temperamentul vulcanic al artistei când a intrat peste ea în cabina de la Sala Radio, înainte de un concert.

Margareta Pâslaru a cântat melodia „Eu și timpul”, alături de Călin Grigoriu. După acest moment muzical, artista i-a decernat premiul „Margareta Pâslaru”, pentru originalitate interpretativă, Alinei Manole. Artista cedează o parte din drepturile ce i se cuvin în contul premiului anual, în valoare de 1.000 de dolari, fondat la împlinirea a 40 de ani de la înființarea Festivalului Mamaia, în 2010.

La eveniment au mai vorbit Magda Mihăilescu, realizatoarea TV Elise Stan și Constantin Vlad, redactor-șef al editurii Curtea Veche, în timp ce în sală s-a aflat, printre alții, actorul Marin Moraru.

După eveniment, Margareta Pâslaru s-a așezat la o masă plină cu flori, pentru a da autografe celor peste 200 de fani veniți la lansare.

Margareta Pâslaru se înfățișează, după mai bine de 50 de ani de carieră artistică, și în ipostaza de scriitoare. În volumul „Eu și Timpul. Viață, vocație, viziune”, Margareta Pâslaru reușește să suprindă cinematografic și să redea cu sensibilitate momente reprezentative din viața și cariera sa, împletite inseparabil prin intensitatea trăirilor, prin colegii deosebiți, dar mai ales prin dedicarea ce a caracterizat-o întotdeauna. Cititorii vor fi bucuroși să descopere în cartea autobiografică 100 de ilustrații din arhiva personală, multe dintre ele prezentate publicului în premieră.

Făcând parte dintr-o familie de artiști – bunicul său, Ion Dimitriu-Bârlad, al cărui bust a fost expus în cadrul mini-expoziției „Portrete de familie” din timpul lansării, a fost un sculptor renumit; bunica sa cânta la pian și picta în stil impresionist; mătușa era balerină, iar mama, cântăreață de operă -, Margareta Pâslaru a moștenit, la rândul ei, înclinațiile spre artă, știind să danseze, să creeze costume, să cânte și să interpreteze roluri interesante, având adesea alături artiști remarcabili ce au rămas în inimile oamenilor. Este vorba de nume mari, precum Toma Caragiu, George Măruță, Rodica Tapalagă, Maria Tănase, iar lista ar putea continua la nesfârșit, pentru că Margareta Pâslaru a avut o carieră extraordinară, atrăgând ca un magnet privirile și cucerind inimile.

Titlul volumului a fost ales, după cum declară chiar Margareta Pâslaru, ca urmare a obsesiei sale pentru ireversibilul Timp, ce a urmărit-o încă de la vârsta de 9 ani, când a conștientizat că „nu va mai serba niciodată 9 ani la 9 iulie”. Această preocupare a continuat prin cântecele compuse de-a lungul timpului: „Ceasul vrăjitor” (1967), „Timpul” (1970), „Eu și Timpul” (1980). Momentul decisiv pentru alegerea titlului cărții autobiografice a rămas, însă, emoționanta redescoperire, la 69 de ani, a bustului realizat de Corneliu Medrea, ce o reprezenta chiar pe artistă la 19 ani. Fotografia ce ilustrează acest moment apare pe coperta cărții.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ești obligat să reduci viteza la trecerea de pietoni dacă NU traversează nimeni?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
De ce l-a părăsit Simona Florescu pe Ion Dichiseanu: "Eu stiu foarte bine ce s-a...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Musculițele care zboară în jurul fructelor nu sunt muște de fructe. Cum să scăpăm de...