Mărturiile tulburătoare ale unui gardian din sectorul condamnaților la moarte

Publicat: 29/08/2012, 20:29
Actualizat: 29/07/2014, 17:58

Un bărbat care susține că a lucrat ca gardian, în secția persoanelor condamnate la moarte din cadrul unui penitenciar din Georgia, SUA, face o serie de mărturisiri cutremurătoare, pe site-ul de socializare reddit.com, potrivit Business Insider.

Bărbatul, care spune că în prezent este ofițer de poliție, povestește că perioada în care a avut de a face cu persoane condamnate la moarte este una pe care nu o va uita vreodată. „Mulți dintre ei își doreau doar să vorbească cu cineva. Cea mai rea parte era faptul că stăteam blocat acolo, cu deținuții. Când porțile se închideau în spatele tău, era un sentiment oribil deoarece știai că dacă lucrurile degenerează nu mai ieși de acolo.” povestește bărbatul.

Sursa: www.der.org

Cel mai trist episod, din cei doi ani în care a lucrat în penitenciar, s-a petrecut, după spusele fostului gardian, într-o seară în care a auzit cum un deținut a fost violat. „Nu am putut să fac nimic. S-a întâmplat când supravegheam un spațiu cu multe celule, în care se aflau aproximativ 260 de deținuți. Am auzit un țipăt venind din una din celule dar nu am găsit-o la timp. Când am ajuns, în cele din urmă, la ea, mi-am dat seama că acolo s-a petrecut ceva, dar condamnatul nu a vrut să vorbească.” este mărturisirea ofițerului.

El mai povestește că cea mai înspăimântătoare faptă pentru care un deținut s-a aflat sub paza sa a fost crima făcută de un bărbat care a jupuit de viu un copil. „Din momentul în care am aflat, am încercat să nu mai vorbesc cu el” spune bărbatul.

Sursa: calwatchdog.com

Fostul gardian povestește cum, după ce a supravegheat o noapte întreagă un deținut care urma să fie executat în seara următoare, a trebuit să îl trezească la 6 dimineața, înainte de a ieși din tură. „Să ai o zi bună!” i-a urat condamnatul. Ofițerul mărturisește că vorbele pe care deținutul i le-a adresat au avut „un puternic impact, din moment ce deținutul urma să moară în acea seară”.

Dezvăluirile fostului gardian au emoționat utilizatorii de pe reddit.com. „Este foarte impresionant. Îmi dau lacrimile”, „Plâng. Îți mulțumesc că ți-ai împărtășit experiența cu noi” au scris internauții. Totodată, pentru a confirma cele povestite, bărbatul a postat o poză cu vechea sa uniformă, pe care a purtat-o în perioada lucrată la penitenciarul din Georgia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase