Prima pagină » Magazin » MASTERCHEF, sezonul 2. Cine sunt concurenții care au convins juriul că merită șorțul. GALERIE FOTO

MASTERCHEF, sezonul 2. Cine sunt concurenții care au convins juriul că merită șorțul. GALERIE FOTO

Cea de-a doua ediție a show-ului MASTERCHEF, SEZONUL 2, a fost lider de audiență

Cea de-a doua ediție a show-ului MASTERCHEF, SEZONUL 2, a fost lider de audiență. Potrivit datelor transmise de ProTv, emisiunea MASTERCHEF a înregistrat o medie pe publicul comercial din mediul urban, cu vârste curpinse între 18 și 49 de ani, de nu mai puțin de 14,9 puncte de rating și 27,8% cotă de piață, în vreme ce Antena 1, principalul competitor, s-a clasat pe locuzl trei, după Kanal D, cu 5 puncte de rating și 9,3 procente din cota de piață.

În minutul de maximă audiență, atins la 21.39, Pro Tv a obținut pe publicul comercial un vârf de audiență de 18,3 puncte de rating și 32,9% cotă de piață.

Cea de-a doua ediție a emisiunii MASTERCHEF, SEZONUL 2, a fost una plină de emoții pentru concurenții veniți să convingă juriul cu talentele lor culinare.

Cei trei jurații de la MASTERCHEF: Sorin Bontea, Florin Dumitreascu și Cătălin Scărlăteascu au avut din nou parte de spectacol oferit de concurenți foarte diferiți.

Laura Arnold, o scenarista care a venit la preselecție însoțită de soțul său taiwanez, mai tânăr decât ea, a reușit să impresioneze cu un preparat exotic și neașteptat: barca de andivă belgiană cu mango chutney și piept de pui afumat în ceai verde.

Cu o cultură gastronomică hrănită de numeroasele vizite în toate colțurile lumii, Laura a demonstrat că știe să jongleze cu ingrediente exotice și că stăpânește foarte bine arta detaliilor culinare sofisticate. În fața juraților a ajuns și partenerul Laurei, astfel că acesta a putut participa la bucuria acesteia de a primi șorțul MASTERCHEF și laudele juraților. „Sunt gelos că soțul tău mănâncă în fiecare zi o astfel de mâncare”, i-a spus Chef Dumitrescu. „Iar eu sunt surprins”, a adăugat Chef Scărlătescu.    

Victor Nemeș, un bucureștean de 35 de ani de profesie pilot și instructor moto-defensiv a demonstrat în fața juraților că motoarele și mașinile se asortează bine cu bucătăria. Acesta a pregătit o farfurie de paste homemade cu chilli și creveți, care i-a adus laudele juraților.

Căsătorit și tată a doi copii, dintre care unul este adoptat din Cambodgia, unde a ajuns cu diverse proiecte sociale, Victor a mizat pe un preparat simplu, dar delicios, care a încântat din plin papilele gustative ale celor trei maeștri ai bucătărieide la MASTERCHEF. „În sezonul întâi am mai mâncat niște paste așa de bune”, i-a spus Cătălin Scărlatescu, completând că „până acum, în sezonul ăsta, nu am reușit să dau de fructe de mare făcute în felul în care le-ai făcut tu. Îmi place mâncarea ta. Un mare da.”

În platoul MASTERCHEF și-a făcut apariția și simpaticul Sidia Sissoko. Fostul concurent din primul sezon MASTERCHEF, devenit între timp bucătar cu acte în regulă, a dat o mână de ajutor chefilor în jurizarea unui concurent. Cristian Lucaci a mizat pe tartar de somon pe pat de avocado și a făcut față stresului cu o logoree de neoprit.

Concurentul a vorbit încotinuu, a uitat cum să se adreseze juraților, s-a lăsat copleșit de emoții, însă a obținut la final un șorț. „În mod ironic, nu sunt vorbăreț”, a recunoscut Cristi, stârnind râsul tuturor.

O notă exotică a adus marți seara la MASTERCHEF și Alain Salvador, un camerunez de 27 de ani care lucrează într-un magazin de decorațiuni și artă africană. Alain a mizat pe tartar de legume cu lămâie, organe de pui și ou ochi. „Aproape că uitasem cum e să mănânci pipote și inimi de pui”, l-a lăudat chef Scărlătescu pe concurentul de la MASTERCHEF.

Și un măcelar, Gabriel Cerguța, și-a încercat norocul marți seara la MASTERCHEF și a arătat cât de talentat este nu doar în măcelărie, ci și în bucătărie și a reușit să ia sorțul mizând pe șapca sa norocoasă și pe platingul de paste cu fructe de mare și sparanghel.

Și la capitolul desert MASTERCHEF a stat bine marți seara, iar jurații s-au îndulcit cu preparate care i-au răsfățat din plin. Aida Parascan, venită din Italia, l-a cucerit de-a dreptul pe chef Florin cu un tiramisu de portocale, pentru care a gătit chiar ea pișcoturile. „Dumneavoastră ați făcut pișcoturile, sunteți sigură?”, a întrebat-o chef Florin Dumitreascu în repetate rânduri pe concurentă, nevenindu-i să creadă acest lucru. „Doamnă, sunt perfecte. Sunt mai bune decât cele din comerț”, a conchis acesta, înmânându-i șorțul.

Și Maria Pop, o tânără mămică de gemeni, cu o poveste de viață impresionantă, a reușit să obțină șorțul MASTERCHEF cu un desert care s-a dovedit a fi pe placul juraților: blat pufos cu cremă de pepene galben, banane și coacaze, o rețetă pe care a recunoscut că a improvizat-o. Pe picioarele ei încă de la 14 ani, Maria a fost nevoită să se descurce singură și astfel a învățat să gătească. „Îmi doresc să câștig șorțul ca să pot să lucrez”, a recunoscut aceasta. Și așa s-a și întâmplat: jurații i-au acordat viza pentru următoarea etapă a concursului MASTERCHEF. „Desertul tău este genial”, a concluzionat Florin.

Andreea Tereza Prelipcean le-a oferit juraților marți seara un moment colorat de dans la cratiță. Pasionată de gătit, dar și de muzică și cluburi, aceasta a ținut să le arate chefilor de la MASTERCHEF că gătitul poate fi distractiv pe muzică și mișcări de club. Și dacă dansul său nu i-a impresionat pe jurați, platingul de tagliatele bolognese i-a adus acesteia un șorț și intrarea în etapa următoare a show-ului MASTERCHEF

Dacă cei mai mulți concurenți au mizat marți seara pe preparate clasice, Lucian Morteanu a venit decis să cucerască juriul MASTERCHEF cu un plating de bucătărie moleculara: Panang gai – pui cu lemongrass. Jurații nu au fost convinși, astfel că l-au supus unei probe în direct: să gătească pe loc un ou ochi ca la carte. „Ca să ajungi să faci bucătărie moleculară, îți trebuie mulți ani de practică” l-a sfătuit chef Cătălin Scărlătescu. A primit însă sorțul pentru curaj și pentru că a reușit să le stârnească juraților curiozitatea.

Un personaj efervescent, care amintește de celebrul personaj de film Nea Marin, și-a făcut apariția în fața juraților cu un preparat inedit, piept de rață cu fructe și sos picant și salată de sezon. Ioan Diță i-a cucerit pe cei trei chefi nu doar cu exuberanța sa, ci și cu un sos cu praz și vin, care a completat decorul.

O unguroaică talentată a plecat și ea acasă cu sorțul MASTERCHEF după ce juriul a gustat din preparatul său neașteptat: gât de gâscă umplut cu ciuperci și garnitură de varză roșie. Aniko Zanc a primit laude din partea chefilor: „N-am mâncat niciodată gât de gască umplut. Pentru mine este spectaculos”, a recunoscut chef Florin Dumitrescu. 

Din cea de-a doua ediție a emisiunii MASTERCHEF, SEZONUL 2, nu au lipsit nici concurenții care au plecat acasă fără pașaportul către următoarea etapă.

Un concurent a încercat să impresioneze juriul cu o supă de midii cu șofran pe care a numit-o de-a dreptul „uimire pură”. Jurații au fost uimiți, ce-i drept, însă nu impresionați, astfel că verdictul lor a fost categoric: „Este apă chioară”, i-a spus chef Sorin Bontea.

„Tu crezi că noi suntem aici să ne iei la misto?”, l-a intrebat chef Dumitrescu pe un alt concurent care a venit la preselecțiile MASTERCHEF cu un mușchi de vită nefăcut. „Du-te de aici”, a completat tăios Chef Scărlătescu.

La fel de ghinionist a fost și concurentul care s-a prezentat la MASTERCHEF cu un pește: sturion în crusta de alune cu scoici gigant la cuptor. Deși a vrut să impresioneze juriul MASTERCHEF, concurentul nu a făcut decât să-i dezamăgească pe Sorin Bontea, Florin Dumitreascu și Cătălin Scărlăteascu, care au considerat că a făcut o risipă inutilă, mai ales că nici nu a putut să taie peștele pentru a-l servi pe farfurie.

La fel de ghinionista a fost și Alexandra Leon, prietena unui fost concurent din primul sezon, Alex „Teacher” Cârțu, care din păcate nu a reușit să obțină sorțul MASTERCHEF„.

Recomandarea video

Mediafax
„Cel mai frumos loc de pe Pământ” – destinația europeană aproape lipsită de turiști, cu hoteluri de la 35 de euro pe noapte
Digi24
Cele două probleme care țin pe loc încheierea unui acord de pace Rusia - Ucraina, dezvăluite de Keith Kellogg
Cancan.ro
Motivul real pentru care Mirabela Grădinaru nu a votat. Răspunsul BIZAR oferit de Nicușor Dan
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume a primit o ofertă de nerefuzat
Adevarul
Trucul românesc care reduce cheltuielile de iarnă. „Am 21 de grade în casă și nu am dat drumul la căldură”
Mediafax
Alegeri Primăria București 2025. Prezența crește pe seară. Director INSCOP: Va câștiga cine a făcut ceva treabă în București / Cum arată situația în prezent
Click
Roxana Călin, doctoriţa care a îngrozit România în anii ’90. Și-a ucis şi tranşat rivala în dragoste
Digi24
O crimă care pune gaz pe foc în procesul de mobilizare din Ucraina, în criză de soldați. „Sunt incredibil de ruşinată”
Cancan.ro
Și-a părăsit iubita medic pentru Rodica Stănoiu! Noi detalii despre 'puiuțul' fostei ministrese a Justiției
Ce se întâmplă doctore
Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie 2026? Ministrul Muncii a clarificat situația
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
Tesla Model 3 Standard, disponibilă și în România. E cea mai ieftină Tesla și poate fi luată în rate
Descopera.ro
Cel mai bătrân STRĂMOȘ al RECHINILOR înota în apele Australiei pe vremea dinozaurilor
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ nedumerit: - Iubita mea s-a întins pe canapea, şi-a dat fusta jos, şi-a smuls...
Descopera.ro
Efectul surprinzător al gazului ilariant împotriva depresiei severe