MESAJE DE DRAGOBETE. Ce SMS-uri, felicitări și mesaje de dragoste poți trimite de ziua îndrăgostiților la români

MESAJE DE DRAGOBETE. Ce SMS-uri, felicitări și mesaje de dragoste poți trimite de ziua îndrăgostiților la români
Publicat: 24/02/2017, 11:43
Actualizat: 24/02/2017, 11:47

De Dragobete, ziua îndrăgostiților la români,este momentul potrivit pentru a surprinde persoana iubită cu SMS-uri, felicitări și mesaje de dragoste. Fie că este vorba despre un simplu mesaj cu „Te iubesc!”, fie că vor să își suprindă jumătatea cu un SMS de dragoste mai elaborat, îndrăgostiții se pregătesc din timp pentru DRAGOBETE. Pe lângă SMS-urile, felicitările și mesajele de dragoste pe care le trimit celor dragi, unii dintre tineri urmează și tradițiile de DRAGOBETE. Fetele nemăritate pot, spre exemplu, să își pună sub pernă busuioc pentru a-și visa ursitul. Peste 50% dintre români celebrează Dragobetele, o sărbătoare autohtonă a dragostei, care își are rădăcinile în tradițiile dacice și în credința într-un fel de zeu al iubirii, a cărui cinstire, pe 24 februarie, marca simbolic și începutul primăverii.

Pentru a surprinde persoana iubită de Dragobete, vă propunem mai jos câteva variante de SMS-uri, felicitări și mesaje de dragoste care le puteți trimite:

1. Orice ai face sunt alături de tine. Sper ca toate visele tale să se împlinească. Oriunde, oricând, voi fi lângă tine dorindu-ți dragoste și fericire pentru că te iubesc.

2. Am doi ochi care vor să te vadă, am două mâini care vor să te îmbrățișeze, am două buze ce vor să te sărute, dar am o singură inimă ce bate numai pentru tine. Te iubesc!

3. Dacă îmi este poftă de ceva dulce știu ce trebuie să fac. Vin la ușa ta și își cer un sărut.

4. Viața mea ar fi atât de haotică fără tine. Nu aș putea realiza jumătate din lucrurile de care am nevoie fără tine. Îți mulțumesc că ești dragostea mea.

FOTO: Publimedia/Shutterstock

5. Ceea ce se îmtâmplă între noi este magic. Toți își doresc să întâlnească iubirea, dar puțini au parte de o relație așa de specială ca a noastră. Te iubesc!

6. Lumea este un miracol, viața mea este un miracol pentru că tu ești în ea. Te iubesc!

7. Câteodată suntem așa de prinși cu micile griji cotidiene, încât uităm de lucrul cel mai important – dragostea. Te iubesc!

8. Pentru lume tu ești cineva. Pentru cineva tu ești lumea. Cu multă dragoste, cineva.

9. Iubirea e un sărut furat, un zâmbet inocent, o îmbrățișare pătimașă și un suflet smult din piept. Te iubesc!

10. Să-ți aducă DRAGOBETELE un an plin de bucurii, fericire, sănătate și multă izbândă în tot ceea ce ți-ai propus! Să fii iubită și să-l iubești înzecit pe cel care îți va deveni soț.

MESAJE DE DRAGOSTE pentru el:

1. Îmi doresc să îți spun cât de multe te iubesc, să te văd în fiecare zi, să-ți știu bucuriile și să-ți alin necazurile.

2.Opt litere, două cuvinte, un singur înțeles: Te iubesc!

3. Te iubesc pentru că îmi alungi singurătatea într-o lume plină și aglomerată. Te iubesc pentru că fără tine e greu și nu mă pot regăsi.

4. Tu mă faci să râd, tu mă faci să plâng, tu mă faci să simt că trăiesc. Tu mă faci să iubesc!

5. Aș vrea să poți să te vezi prin ochii mei. Numai așa ți-ai da seama ce mult însemni pentru mine.

MESAJE DE DRAGOSTE pentru ea:

1. Cineva mi-a spus că ziua are 24 de ore, că o oră are 60 de minute și că un minut are 60 de secunde. Nimeni nu mi-a spus că o secundă fără tine e o eternitate.

2. Dacă aș planta o floare de fiecare dată când mă gândesc la tine aș merge acum printr-o grădină plină de flori, dără să îi mai găsesc capătul.

3. În lume sunt opt minuni. Șapte dintre ele le știe toată lumea, dar pe a opta o știu doar eu. Aceea ești tu, iubirea mea!

4. Într-o zi mă vei întreba ce e mai important pentru mine: tu sau viața? Eu voi spune că viața, iar tu te vei supăra fără să-ți dai seama că pentru mine tu ești viața.

Românii sărbătoresc pe 24 februarie DRAGOBETELE, sărbătoarea autohtonă a iubirii. În mitologia populară românească, DRAGOBETE este descris ca fiind un tânăr frumos, voinic și bun, fiu al Babei Dochia și simbol al fertilității și al renașterii naturii.

DRAGOBETE mai poartă și numele de „Logodnicul păsărilor”, „Cap de primăvară”, „Năvalnicul” sau „Granguru” în legendele autohtone.

Atât originile denumirii de DRAGOBETE, dar și perioada în care aceasta a fost celebrată pentru prima oară în țara noastră sunt controversate în rândul specialiștilor. Unii susțin că DRAGOBETELE a început să se sărbătorească în România în urmă cu circa 180 de ani, în timp ce alții sunt de părere că DRAGOBETE era zeul dac al iubirii, echivalent al lui Cupidon din mitologia romană sau a lui Eros din cea grecească.

Atunci când vine vorba despre originea denumirii de DRAGOBETE, unii etimologi consideră că aceasta ar proveni din derivarea cuvântului „drag-dragul”, cu temă slavă, în timp ce alții sunt de părere că ar proveni de la „dragu-bete”, „-bete” fiind un sufix folosit în Oltenia cu sensul de adunare, mulțime.

Există și specialiști care consideră că denumirea de DRAGOBETE își are originile în sărbătoarea „Aflarea capului Sfântului Ioan Botezătorul” care în limba slavă poartă numele de „Glavo-Obretenia” și este serbată pe data de 23 februarie. Ei spun că românii ar fi adoptat-o în timp ca „Vobritenia”, „Rogobete”, „Bragovete” și „Bragovete”, pentru a ajunge în final la DRAGOBETE.

Tradiții de DRAGOBETE în România

Una dintre tradițiile de DRAGOBETE era aceea ca fetele tinere care voiau să afle cum arăta „ursitul” lor trebuiau să pună sub pernă busuioc sfințit.

Un alt obicei de DRAGOBETE era acela ca fetele să pornească în goană spre sat, iar băieții să le urmeze. Cei care reușeau să își prindă din urmă alesele puteau să le sărute în văzul lumii. Sărutul reprezenta legământul lor de dragoste pentru întregul an. De la acest obicei provine și zicala „DRAGOBETELE sărută fetele”.

Tot de DRAGOBETE fetele tinere, necăsătorite, adunau zăpada netopită pe care o foloseau apoi în descântece de iubire crezând că ar avea proprietăți magice. Cu apa provenită de la zăpada adunată de DRAGOBETE unele dintre ele se clăteau pe față pentru a deveni mai atrăgătoare.

De DRAGOBETE nu se muncea în gospodărie, se putea face doar curățenie, aceasta fiind considerată aducătoare de spor și de prosperitate.

De Dragobete este momentul potrivit pentru a surprinde persoana iubită cu SMS-uri, felicitări și mesaje de dragoste.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Ioana Dichiseanu, cu lacrimi in ochi, despre ultimele clipe ale tatălui ei: "Mi-a luat mana...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Teama de incertitudine: când devine toxică pentru sănătatea mintală?