Mini-geniu: Un copil de doar trei ani i-a surprins pe toți cu inteligența sa. Ce poate face acesta – VIDEO

Redactor:
Gandul
Mini-geniu: Un copil de doar trei ani i-a surprins pe toți cu inteligența sa. Ce poate face acesta – VIDEO
Aiden Blkasian, din Washington D.C., este un copilaș de doar trei ani care deja rezolvă ecuații algebrice complexe, câstigă jocuri de șah cu adulți și chiar memorează mai multe cifre din numărul pi.

Băiețelul petrece câteva ore pe zi la o mică tablă „de clasă”, unde învață operații de matematică din ce în ce mai grele, fiind ajutat de mama lui, Cynthia Adinig, în vârstă de 34 de ani.

Potrivit acesteia, Aiden a început să fie tot mai interesat de matematică și de știință în jurul vârstei de doi ani când a învățat să scrie.

Cynthia a mărturisit: „În familia mea ne place matematica și uneori rezolvăm probleme împreună. Într-o zi mi-a trimis tata o problemă, Aiden a văzut ce notasem și a început să o rezolve. Am început să îi dăm problemă după problemă și găsea rezolvările corecte la toate. Ne așteptăm să ajungă la nivelul de clasa a IV-a atunci când va veni timpul să înceapă școala”.

În mod normal, copiii încep școala la 5 ani, când sunt înscriși la grădiniță, însă Cynthia crede că la momentul repectiv fiul ei va avea cunoștințele unui copil de 10-11 ani.

Aiden este, de asemenea, fascinat de știință și folosește diferite cartonașe pentru a învăța tabelul periodic al elementelor, relatează Daily Mail. 

Foto: Captură Instagram / blasian_aiden

 

Inchide