Moby a renunțat la alcool după ce hoții i-au furat pălăria care i-a fost oferită de David Bowie

Moby a renunțat la alcool după ce hoții i-au furat pălăria care i-a fost oferită de David Bowie
Publicat: 28/09/2013, 14:48
Actualizat: 28/09/2013, 14:48

Moby a decis să renunțe definitiv la alcool, după ce o pălărie primită în dar de la muzicianul David Bowie i-a fost furată din apartementul în care organizase o petrecere, în timpul căreia au fost consumate cantități impresionante de băuturi spirtoase, informează contactmusic.com.

Muzicianul american a luat hotărârea de a renunța definitiv la alcool la jumătatea deceniului trecut, la finalul unei petreceri zgomotoase, pe care o organizase după o decepție sentimentală, și a dezvăluit că pierderea acelei pălării – un cadou prețios primit de la David Bowie – a repezentat elementul care l-a convins să își schimbe stilul de viață.

David Bowie i-a făcut cadou o pălărie pe care a purtat-o în filmul „The Man Who Fell To Earth” din 1976, iar Moby spune că a fost „devastat” în momentul în care a descoperit că acel articol vestimentar lipsea din apartamentul său din New York.

„În urmă cu aproximativ 10 ani, eram în casa lui David Bowie și el mi-a făcut un cadou – cel mai frumos cadou pe care mi l-a făcut cineva vreodată: pălăria pe care el o purtase în filmul «The Man Who Fell To Earth». Pe interiorul borului pălăriei era scris următorul mesaj: «Pentru Moby. Cu dragoste, David». M-am simțit ca și cum primisem Sfântul Graal, pentru că David Bowie este artistul meu preferat din toate timpurile”, a declarat Moby într-un interviu acordat de curând publicației britanice The Guardian.

„Câteva săptămâni după aceea, mă aflam într-un bar îngrozitor, care tocmai se închidea, iar eu am invitat trei persoane de acolo să vină în apartamentul meu. Invitații au consumat droguri în baie, iar la ora șase dimineața am scos pălăria și le-am arătat-o. După aceea, pălăria a dispărut. Îmi amintesc că în acel moment mi-am spus: «Băiete, trebuie să renunți la băutură!»”, a adăugat muzicianul american.

Moby, pe numele său adevărat Richard Herman Melville, a început să facă muzică încă de la vârsta de 9 ani, la 13 ani având deja prima sa trupă de muzică punk, Vatican Comandoes, alături de care a și lansat un EP, „Hit Squad For God”. Cariera sa muzicală a căpătat în timp valențe dintre cele mai diverse, ajungând de la rock, punk și heavy metal la dance, techno și chiar ambiental. Primul său single, „Go”, a fost lansat în 1991, fiind extrem de bine primit de public și inclus de revista Rolling Stone în topul celor mai bune piese din toate timpurile.

De-a lungul timpului, pasiunea neobosită de a face muzică i-a adus lui Moby vânzări de peste 20 de milioane de discuri în toată lumea, el fiind celebru nu doar pentru compozițiile proprii, ci și pentru colaborările cu numeroși alți artiști, precum Sophie Elis Bextor, Britney Spears, Gwen Stefani și Kelis, și remixurile realizate pentru staruri ca David Bowie, Metallica, The Beastie Boys și Public Enemy.

Opt albume de studio ale lui Moby au fost premiate cu discuri de aur și platină, acesta lansând nenumărate compilații și EP-uri. Hituri ca „Hymn”, „Feeling So Real”, „Come on Baby”, „Why Does My Heart Feel So Bad?”, „Lift Me Up”, „Natural Blues”, „Porcelain”, „Find My Baby”, „Jam for the Ladies”, „Slipping Away”, „I Love to Move in Here” i-au adus lui Moby statutul de artist cult în istoria muzicii. De-a lungul carierei, a susținut peste 3.000 de concerte live, fiind cap de afiș la festivaluri internaționale precum Glastonbury, Exit, Werchter și Benicassim.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Schimbare pentru cei cu MAȘINI PE BENZINĂ. Este răsturnare totală de situație pentru milioane de...
Probleme de securitate la iPhone. Ce ar mai putea pății utilizatorii
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Gerard Peter Kuiper, pionier în explorarea Sistemului Solar. Părintele științei planetare moderne