Nouă variantă a clipului „Despre smerenie”. Cu cine a fost înlocuit Grigore Leșe

Nouă variantă a clipului Despre smerenie. Cu cine a fost înlocuit  Grigore Leșe
Publicat: 11/05/2016, 14:04

Trupa Taxi lansase videoclipul „Despre smerenie” pe 7 aprilie, împreună cu prietenii, printre care Andi Vasluianu, Ștefan Bănică, Andreea Esca și alte celebrități din țară, clip în cadrul căruia aceste 33 de vedete repetau pe rând versul „Dumnezeu preferă lemnul si spațiile mici”.

Formația a retras videoclipul de pe Youtube în urma solicitării lui Grigore Leșe de a fi scos din videoclip.

În varianta nouă apar aceiași artiști (în afara lui Grigore Leșe), plus încă 35 de persoane publice, care s-au alăturat trupei în demersul lor promovare a modestiei creștine, printre care Marian Râlea, Pavel Stratan, Cătălin Mitulescu, Carmen Tănase, Monica Davidescu, Bebe Cotimanis, Nico…

Astfel, în loc de 33 de prieteni ai formației, acum videoclipul beneficiază de participarea a 67.

Autor al melodiilor și versurilor Taxi, Dan Teodorescu spune în această piesă că a avut un vis; vis pe care îl analiza în cadrul primei variante a videoclipului împreună cu Dan Bittman, Cornel Ilie, Monica Anghel, Virgil Ianțu, Andi Vasluianu, Dorina Chiriac, Ștefan Bănică, Robin Proca, Andi Moisescu, Dani Oțil, Paula Chirilă, Horia Moculescu, Toni Grecu, Irina-Margareta Nistor, Dan Byron, Teo Trandafir, Oreste Teodorescu, Pavel Bartoș, Ada Milea, Călin Goia, Mircea Cărtărescu, Horia Vîrlan, Guess Who, Laura Lavric, Andreea Esca, Răzvan Simion, Alexandru Andrieș, Emilia Popescu, Grigore Leșe, Mircea Baniciu, Alexandra Ungureanu, Oana Pellea, Victor Rebengiuc.

În noua varianta din care Grigore Leșe nu mai face parte, conform solicitării acestuia, versul „Dumnezeu preferă lemnul și spațiile mici” este repetat și de Marian Râlea, Andrei Aradits, Marius Florea Vizante, Cătălin Mitulescu, Pavel Stratan, Cristian Hrubaru, Ovi, Adrian Daminescu, Alin Dincă, Radu Gheorghe, Dana Dorian, Flavius Buzilă, Ivan Patzaichin, Dan Fințescu, Tudor Ionescu, Carmen Tănase, Aurelian Temișan, Alina Manole, Nico, Marius Bațu, Mike Godoroja, Benone Sinulescu, Ada Condeescu, Cristi Grețcu, Stela Popescu, Dragoș Bucurenci, Daniel Iordachioae, Florin Ristei, Marius Manole, Monica Davidescu, Ioan Gyuri Pascu, Cosmin Vaman, Bebe Cotimanis, Mihai Petre, Kempes.

O zi mai târziu după lansare, pe 8 aprilie, prima variantă a videoclipului adunase 114.000 de vizualizări pe YouTube, 1.700 de like-uri și 2.000 de share-uri – pe pagina de Facebook a trupei. Până pe 9 aprilie, vizualizările pe YouTube ajunseseră la aproximativ 350.000.

Grigore Leșe a cerut să fie scos din videoclipul piesei „Despre smerenie”, cântărețul motivându-și decizia cu argumentul că piesa a fost interpretată drept un manifest împotriva Catedralei Mântuirii Neamului. Cântărețul și folcloristul Grigore Leșe a afirmat cu tărie că nu a dezaprobat niciodată construcția acestei Catedrale.

Pe de altă parte, managerul de PR al formației Taxi a expus într-un mesaj publicat pe contul de Facebook al trupei faptul că Grigore Leșe a fost informat pe larg despre proiectul trupei Taxi – „Despre smerenie”, înainte de a da curs invitației de a filma.

Ulterior controverselor iscate de interpretarea publică a mesajului piesei, Dan Teodorescu, solistul de la Taxi a publicat pe 11 aprilie un mesaj pe pagina oficială de Facebook a trupei Taxi, în care a afirmat ferm că „piesa nu este un manifest împotriva Catedralei Mântuirii Neamului Românesc”. „Eu cred (nu spun că știu) că Dumnezeu preferă simplitatea și modestia”, a adăugat atunci cântărețul.

De asemenea, Trupa Taxi a anunțat, pe 13 aprilie, tot prin Facebook că respectă decizia folcloristului Grigore Leșe care apărea în prima variantă a videoclipului „Despre smerenie”, și că retrage clipul de pe Youtube în care apare rapsodul, urmând ca o nouă variantă a filmulețului, fără Leșe, să apară după Paște.

Trupa Taxi a fost înființată în anul 1999, anul acesta împlinind 17 ani de activitate. Printre cele mai cunoscute melodii ale formației se numără „Criogenia salvează România”, „Aici sunt banii dvs.”, „Trag un claxon”, „Mi-e dor și doare”, „Comunitaru””, „Ea încă mă iubește”, „Dragostea ca o pereche de pantofi”, „Iubește-mă în doze mici!”, „Cele două cuvinte”, „NonStop”, „Ești iubibilă”, „Karma, zenu’ și feng shuiu'”, „Un sfârșit e un început (de chelie)”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
E strict interzis în România dacă stai la BLOC. Se face ÎNCHISOARE
Noi taxe și impozite. Românii care rămân cu mai puțini bani
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului