O nouă categorie la premiile OSCAR: Cel mai POPULAR film. Academia americană de Film, disperată de pierderea audienței

O nouă categorie la premiile OSCAR: Cel mai POPULAR film. Academia americană de Film, disperată de pierderea audienței
Publicat: 09/08/2018, 15:11
Actualizat: 25/03/2019, 19:13

Gala de anul acesta, de pe 4 martie, a durat aproape patru ore și a avut cea mai slabă audiență din istorie – 26,5 milioane de telespectatori.

Pentru 2019, organizatorii intenționează să scurteze show-ul latrei ore. Pentru a premia câștigătorii tuturor celor 24 de statuete, unele categorii vor fi prezentate în pauzele publicitare, iar momentele importante vor fi editate și difuzate ulterior în cadrul ceremoniei. „Vrem să producem un show antrenant de trei ore și să oferim o gală a Oscarurilor mai accesibilă pentru telespectatorii noștri din întreaga lume”, anunță Academia Americană de Film într-un mesaj adresat cinefililor.

Noul premiu, pentru cel mai bun film popular, a fost creat pentru a răspunde criticilor de peste zece ani, potrivit cărora Academia americană onorează mai multpeliculele de artă, cu o audiență limitată.Deocamdată, nu au fost oferite detalii despre modul în care vor fi definite filmele populare.

De asemenea, din 2020, gala va avea loc mai devreme, pe 9 februarie. Data galei de anul viitor a fost menținută pe 24 februarie. Schimbarea a fost operată după ce mai mulți reprezentanți ai industriei s-au plâns că Gala Oscar are loc la aproape două luni distanță de Gala Globurilor de Aur, sezonul premiilor hollywoodiene devenind un maraton de rochii, sclipici și stres.

„Modificările Galelor Oscar sunt gata. Iată ce trebuie să știți: am pregătit o nouă categorie pentru cel mai popular film, am stabilit galele din 2020 mai devreme: notați-vă în calendar data de 9 februarie, plănuim o gală mai accesibilă pentru toată lumea, trei ore de transmisiune TV”, anunță pe Twitter, Academia de film americană.

Change is coming to the #Oscars. Here’s what you need to know:

– A new category is being designed around achievement in popular film.
– We’ve set an earlier airdate for 2020: mark your calendars for February 9.
– We’re planning a more globally accessible, three-hour telecast. pic.twitter.com/oKTwjV1Qv9

— The Academy (@TheAcademy) August 8, 2018

Noile măsuri au stârnit deja critici, unii sugerând că este posibil ca pelicule cu încasări foarte mari, precum „Pantera neagră/ Black Panther”, de Ryan Coogler, să nu mai fie incluse și la categoria „cel mai bun film”, ci doar la „cel mai bun lungmetraj popular„.

„Categoria celui mai popular film la Oscar este o insultă. Acestea nu sunt premiile MTV„, scrie un utilizator pe Twitter.

The Popular Film Category at the #Oscars is an insult. This is not the MTV Awards.

— The Oscar Predictor (@OscarPredictor) August 8, 2018

„Succesul fără precedent al filmului „Pantera Neagră” este o realizare remarcabilă pentru producătorii afro-americani. Oscar: Hai să facem o nouă categorie inferioară, ca să nu le dăm premiul pentru cel mai bun film„, este reacția postată pe Twitter a unui fan al filmului.

Iată o selecție cu câteva din cele mai simpatice momente din Gala Oscar 2017.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase