O nouă televiziune în România: „Din 5 noiembrie, canalul favorit al Americii vine în casele noastre!”

O nouă televiziune în România: Din 5 noiembrie, canalul favorit al Americii vine în casele noastre!
Publicat: 15/10/2014, 12:40
Actualizat: 15/10/2014, 15:46

„Din 5 noiembrie, canalul favorit al Americii vine în România, vine în casele noastre!”, a transmis compania AMC Networks, care deține televiziunea AMC, miercuri, într-un anunț remis agenției MEDIAFAX.

AMC Networks și-a anunțat încă din luna august intenția de a transforma televiziunea de filme MGM Channel în AMC, începând din această toamnă, la nivel internațional, după cum MEDIAFAX a relatat pe 4 august.

AMC Networks a anunțat, atunci, schimbarea imaginii și denumirii MGM Channel în „AMC”, rebrandingul marcând extinderea în afara spațiului nord-american a AMC, unul dintre cele mai populare și premiate branduri din televiziune.

Astfel, AMC Networks a început lansarea televiziunii AMC în versiuni locale, pe cablu și pe platformele de satelit, în Europa, America Latină, Asia și Orientul Mijlociu, în toamna lui 2014. De asemenea, împreună cu această lansare vor veni la pachet serviciile AMC video on demand (VOD), High Definition (HD) și servicii de tipul „TV Everywhere” („TV Pretutindeni”).

Serialele originale „Halt & Catch Fire” și „The Divide”, produse de studiourile AMC, vor fi printre primele care vor avea premiera la nivel internațional, în acest an, pe noua televiziune AMC. În plus, pe lângă programul original venit din studiourile proprii ale AMC Networks, AMC va difuza filme populare, premiate, de la cea mai mare filmotecă mondială, inclusiv de la MGM, Paramount și Sony.

„În ultimii ani, AMC a redefinit povestirile dramatice pe pay-TV prin abordarea cinematografică a serialelor originale, incluzând «The Walking Dead», «Mad Men» și «Breaking Bad». Intenționăm să copiem strategia noastră de succes din SUA și să o implementăm în toată lumea și să creăm o conductă cât mai largă pentru emisiunile noastre originale”, a declarat, în luna august, Ed Carroll, director de operațiuni al AMC Networks.

„Există o cerere uriașă pentru programele originale AMC peste hotare. Acest interes, dublat de experiența plină de succes în selectarea filmelor de la cele mai mari studiouri, ne oferă o șansă uriașă în a face AMC Global o destinație de distracție de top, la nivel mondial. Credem cu tărie că AMC Global va fi o achiziție valoroasă pentru platformele de distribuție ale partenerilor noștri, pe măsură ce vom continua să lucrăm împreună la creșterea afacerilor lor”, a spus, la rândul său, la momentul respectiv, Bruce Tuchman, președintele AMC Global și Sundance Channel Global.

Pe de altă parte, în luna iulie, compania AMC Networks a anunțat schimbarea imaginii celei mai noi achiziții – Chellomedia (care include MGM Channel) în „AMC Networks International”. Compania americană AMC Networks a achiziționat de la grupul american de telecomunicații Liberty Global Inc. divizia de conținut – Chellomedia -, pentru 750 de milioane de euro, la începutul anului.

AMC Networks Inc. este o companie de divertisment din SUA, care deține și operează mai multe televiziuni, între care se numără AMC, IFC, Sundance Channel și WE tv. De asemenea, compania deține drepturile de difuzare pentru celebrele seriale „Mad Men”, „Breaking Bad” și „The Walking Dead”.

Portofoliul său de televiziuni din România al Chello Central Europe include: Minimax, Megamax, Film Café, Sport1, SportM, TV Paprika, Fine Living, CBS Reality, JimJam, Extreme Sports Channel, Outdoor Channel, Food Network, MGM Channel și Shorts TV. Televiziunile operate de compania Chello Central Europe sunt reprezentate în România de societatea Tematic Cable SRL (distribuție) și de Indoor Media Group (promovare), în condițiile în care biroul din București al Chello a fost închis pe 30 septembrie 2013.

MGM Channel – unul dintre cele mai cunoscute televiziuni de film – s-a lansat în România în octombrie 2006 și este în totalitate subtitrat în limba română. Având ca simbol de brand maiestuosul leu, MGM Channel difuzează producții de toate genurile: de la comedie, filme romantice, dramă la acțiune și aventură.

În prezent, MGM Channel este inclusă în rețeaua UPC, cablu și satelit, dar și în grilele unor operatori mici și mijlocii din România, astfel televiziunea AMC va putea fi recepționată din 5 noiembrie de abonații acestor rețele.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Accidentul de la Suceava ar fi fost produs în mod intenționat. Victima și șoferul în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
BANII românilor vor fi CONFISCAȚI. Decizia anunțată pe 2 Mai de Guvern: E funcțional sistemul
Putin vrea să distrugă NATO. N-are curaj să atace, dar aplică o strategie perversă
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern