Valentin Vidu
21.03.2016
Magazin

O româncă din Italia și-a aruncat copilul nou-născut într-un container de gunoi și s-a întors după două ore. Ce le-a spus polițiștilor

O româncă din Italia și-a aruncat copilul nou-născut într-un container de gunoi și s-a întors după două ore. Ce le-a spus polițiștilor
O româncă în vârstă de 27 de ani și-a aruncat pruncul nou-născut la gunoi, într-o localitate din Italia, după care s-a întors și l-a salvat cu doar câteva momente înainte ca gunoierii să ridice containerul, relatează site-ul TheLocal.it în ediția de luni.

Românca este o îngrijitoare și locuiește în casa unui italian bătrân la Val d’Orcia, în apropiere de Siena, în Toscana, potrivit Il Fatto Quotidiano.

Ea a născut duminică dimineața în secret, după care s-a furișat din casă și a aruncat copilul într-un container de gunoi, din cauza unei puternice depresii postnatale, susține ea.

Tânăra a declarat că se află într-o situație financiară dificilă, în contextul în care-și susține soțul și doi copii în România.

Femeia s-a întors, după două ore, să-și ia fiica de la gunoi, care se învinețise de frig.

După aceea ea a dus nou-născutul la poliție, unde a declarat că a „găsit” pruncul într-o cutie, într-un container de gunoi.

Însă după mai multe ore de interogatoriu, tânăra a recunoscut că este mama fetei.

Românca a fost acuzată de depunerea unei sesizări false și de tentativă de omor.

Bebelușul a fost condus la un spital din Siena, unde a primit îngrijiri pentru hipotermie.

„Este un miracol”, a declarat pentru Il Fatto Quotidiano Pierluigi Tosi, directorul asociației spitalului din Siena. „Gunoierii urmau să sosească. Dacă ar fi sosit, nu am mai fi putut face nimic”, a adăugat el.

Tags:
×
Inchide