O universitate de top din Europa oferă cursuri online gratuite. Studiul extratereștrilor, printre materiile disponibile

O universitate de top din Europa oferă cursuri online gratuite. Studiul extratereștrilor, printre materiile disponibile
Publicat: 19/07/2012, 14:34
Actualizat: 22/08/2013, 19:31

Universitatea din Edinburgh, Scoția, se alătură mai multor universități americane de elită și oferă cursuri online gratuite, inclusiv unul de cercetare a vieții extraterestre, relatează The Telegraph.

Cursul de Introducere în Astrobiologie și Cercetarea Vieții Extraterestre face parte dintr-un program inițiat în SUA de Universitățile Stanford și Princeton, menit să încurajeze instituțiile de învățământ superior de top să conceapă cursuri de mare calibru, valabile la nivel global.

„Cursuri precum cel de cunoaștere a vieții extraterestre vin ca o completare a cunoștințelor și eforturilor noastre academice”, este de părere Ranald Leask, purtător de cuvânt al Universitîții din Edinburgh. „Avem una dintre școlile de referință în domeniul științei și energiei din întreaga lume, puteți vedea acest curs ca o nișă a programului de studii”, completează Leask.

Materia de cercetare a extratereștrilor își propune, potrivit profesorilor, să răspundă la întrebări precum: „Există viață pe alte planete?”, „Cum este aceasta distribuită în întreg Universul?”.

Membrii rețelei de universități în care programul este deja aplicat speră ca experimentul să reinventeze conceptul de învățământ superior. ” Încercăm să alegem subiecte de care să fie interesați oameni care pot să nu aibă un bagaj educațional de nivel ridicat. Totodată, cursul oferă o bogată bază teoretică”, explică Ranald Leask.

Cursurile vor fi disponibile online, iar studentul ar urma să petreacă patru ore pe săptămână în fața calculatorului, modulul fiind împărțit într-o oră de lectură, una de dezbatere și alte două de studiu individual.