Orașul unde nu ai voie să mori sau cel construit într-o piatră. Cele mai ciudate așezări omenești din lume – GALERIE FOTO

Orașul unde nu ai voie să mori sau cel construit într-o piatră. Cele mai ciudate așezări omenești din lume - GALERIE FOTO
Publicat: 04/08/2017, 21:23
Actualizat: 04/08/2017, 23:43

Bright Side prezintă cele mai ciudate 12 orașe ale planetei, iar unele dintre ele merită vizitate, scrie Business Magazin.

12. Orașul în care nu poți muri

Orașul Longyearbyen, Svalbard, un teritoriu insular în Oceanul Arctic, este una dintre cele mai nordice așezări din lume și un loc în care, oficial, nu puteți muri. Există un cimitir în oraș, dar nu a fost folosit în 70 de ani. Motivul este clima înghețată, care împiedică descompunerea corpurilor moarte și le face o atracție pentru animalele sălbatice. Persoanele care sunt susceptibile de a muri în curând sunt transportate în Norvegia cu avionul.

11. Orașul aflat pe teritoriul a două țări

Orașele împărțite între două țări sunt un fenomen mai frecvent decât credeți, dar acesta este cel mai neobișnuit dintre ele. Büsingen am Hochrhein este un oraș german aflat în Elveția. Din punct de vedere economic, face parte din Elveția, dar din punct de vedere administrativ, face parte din Germania. Büsingen am Hochrhein este singurul oraș german unde francul elvețian este monedă principală și are două coduri poștale: una elvețiană și una germană. Cetățenii folosesc atât numere de telefon elvețiene, cât și germane. FC Büsingen este singura echipă germană care joacă în campionatul elvețian.

10. Orașul „iadului”

Statul Michigan, Statele Unite ale Americii, este un loc unde puteți găsi „Iadul” la orice colț, mai exact, cuvântul englez „Hell”. Asocierea acestuio cuvânt cu orașul este incertă, dar locuitorii orașului sunt fericiți să-și susțină imaginea infernală. Turiștii sunt fericiți să se fotografieze cu panourile „Bine ați venit în iad” pe fundal, iar magazinele de suveniruri locale profită de beneficiile „iadului”.

9. Un oraș austro-chinez

Chinezii sunt cunoscuți pentru abilitatea de a copia foarte bine un lucru, chiar și orașele întregi. Pentru a-și conferi șansa de a călători fără a părăsi țara, aceștia au decis să refacă satul austriac Hallstatt. Biserica a fost construită mai întâi, urmată de străzi, care arată exact ca cele originale. Mai mult, piața imobiliară din Hallstatt, China, este mai scumpă decât în ​​cel austriac.

Citește continuarea înBusiness Magazin

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase