OSCAR 2013. Cupluri de actori care au câștigat Oscaruri

OSCAR 2013. Cupluri de actori care au câștigat Oscaruri
Publicat: 22/02/2013, 17:46
Actualizat: 22/02/2013, 17:46

Penelope Cruz și Javier Bardem, Catherine Zeta-Jones și Michael Douglas, Fran Welsh și Peter Jackson și Anne Bancroft și Mel Brooks se numără printre cuplurile celebre de la Hollywood alcătuite din parteneri de viață care au câștigat fiecare cel puțin un premiu Oscar, relatează movies.msn.com.

Penelope Cruz și Javier Bardem

Ea a câștigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar în 2009, cu rolul din filmul „Vicky Cristina Barcelona”, de Woody Allen, iar el a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar în 2008, cu partitura criminalului în serie din filmul „Nu există țară pentru bătrâni/ No Country for Old Men”.

Cei doi actori spanioli s-au căsătorit în 2010, după o relație de trei ani, și au împreună un fiu, născut în 2011.

Cruz și Bardem au interpretat un cuplu divorțat în „Vicky Cristina Barcelona”, însă acel film nu reprezintă prima lor colaborare de pe marele ecran. Au jucat amândoi în drama „Sânge fierbinte”, regizată în 1997, de Pedro Almodovar, și au apărut din nou împreună în comedia romantică din 1992 „Iubire neîmplinită/ Jamón, jamón”. Cei doi actori spanioli vor juca din nou împreună, spre sfârșitul acestui an, în thrillerul „The Counselor”, de Ridley Scott.

Catherine Zeta-Jones și Michael Douglas

Ea a câștigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar în 2002, cu musicalul „Chicago”, iar el a primit premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal cu o prestație memorabilă în drama „Wall Street”. El mai are un Oscar, câștigat în calitate de producător al filmului „Zbor deasupra unui cuib de cuci” (1976).

Deși fanii lor nu au fost încântați la începutul relației lor, vorbind despre diferența de vârstă de 25 de ani dintre ei, Catherine Zeta-Jones și Michael Douglas au devenit treptat unul dintre cele mai puternice cupluri de la Hollywood, după ce s-au căsătorit în anul 2000. Cei doi actori au împreună doi copii și au apărut împreună pe marele ecran în drama „Traffic” din anul 2000.

Cuplul și-a reînnoit jurămintele de credință în 2010, într-o perioadă în care Michael Douglas lupta împotriva unui cancer la gât. Din fericire, actorul a reușit să învingă această boală.

Callie Khouri și T-Bone Burnett

Ea a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu original în 1992, cu filml „Thelma & Louise”, iar el a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original în calitate de coautor al piesei „The Weary Kind”, tema dramei muzicale „Crazy Heart”, cu Jeff Bridges.

T-Bone Burnett este un renumit producător muzical care a colaborat cu Natalie Merchant, Elvis Costello și Roy Orbison, printre mulți alți artiști celebri. A realizat coloana sonoră a filmului „O Brother, Where Art Thou?” (2000) și a câștigat de-a lungul carierei sale patru premii Grammy.

Callie Khouri este creatoarea noii producții de televiziune „Nashville”, produsă de postul ABC.

Fran Walsh și Peter Jackson

Ea a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original în calitate de compozitoare a piesei „Into the West”, de pe coloana sonoră a filmului „Stăpânul inelelor: Întoarcerea regelui”, iar el a câștigat premiul Oscar pentru regie cu același film. Amândoi au câștigat Oscarul la categoriile „cel mai bun scenariu adaptat” și „cel mai bun film”, cu aceeași peliculă. Cei doi sunt parteneri atât în viața reală, cât și în diverse proiecte cinematografice, încă de la mijlocul anilor ’80.

Kathryn Bigelow și Mark Boal

Ea a câștigat premiul Oscar pentru regie în 2010, cu filmul „The Hurt Locker”, devenind astfel prima femeie din lume care a câștigat premiul Academiei americane la această categorie, iar el a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu original, cu același lungmetraj. Tot pentru „The Hurt Locker”, Bigelow și Boal au câștigat împreună premiul Oscar pentru cel mai bun film.

Kathryn Bigelow a fost căsătorită cu cineastul recompensat cu trei premii Oscar James Cameron, între anii 1989 și 1991. Cei doi au concurat unul împotriva celuilalt la premiile Oscar din 2010, când au fost nominalizați la categoria cel mai bun regizor.

Deși nu a fost recunoscută niciodată printr-o declarație publică, relația lui Boal cu Bigelow a reprezentat un „secret-deschis” la Hollywood. Informația despre relația lor a apărut în presa americană cu puțin timp înainte de lansarea „Zero Dark Thirty”, nominalizat în acest an la Oscarul pentru cel mai bun film. Cei doi au petrecut mult timp împreună promovând acest film, apărându-l de scandalul declanșat de controversatele scene de tortură și sărutându-se pe covorul roșu la diverse gale din sezonul de premii de la Hollywood.

Helen Mirren și Taylor Hackford

Ea a câștigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol principal în 2007, interpretând-o pe regina Elizabeth a II-a în filmul „The Queen”, iar el a câștigat Oscarul pentru cel mai bun scurtmetraj în 1979, cu pelicula „Teenage Father”.

Cei doi s-au cunoscut pe platourile unde se filma drama „White Nights”, în 1985, și au avut o relație de peste un deceniu înainte de a se căsători în cele din urmă în anul 1997. Au lucrat din nou împreună la filmul „Love Ranch”, o dramă din 2010 despre un cuplu din Las Vegas care își deschide propriul bordel.

Frances McDormand și Joel Coen

Ea a câștigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol principal în 1997, interpretând-o pe polițista Marge Gunderson în comedia cu accente de thriller „Fargo”, iar el a câștigat Oscarul pentru cel mai bun scenariu original cu același film. El a mai câștigat alte trei premii Oscar în 2008, pentru pelicula „No Country for Old Men”, la categoriile „cel mai bun scenariu adaptat”, „cel mai bun regizor” și „cel mai bun film”.

Căsătoriți din 1984, Frances McDormand și Joel Coen continuă să reprezinte o sursă de inspirație unul pentru celălalt. Ea a jucat în șase dintre filmele lui, cel mai recent în comedia din 2008 „Burn After Reading”. Cei doi au adoptat un băiețel în anul 1994.

Anne Bancroft și Mel Brooks

Ea a câștigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol principal în 1963, jucând-o pe profesoara Helen Keller în filmul „The Miracle Worker”. Pentru același rol, jucat însă pe scenă, a primit și un premiu Tony pentru cea mai bună actriță, în anul 1959. El a câștigat un premiu Oscar pentru cel mai bun scenariu original în 1969, pentru „The Producers”.

Anne Bancroft și Mel Brooks au alcătuit unul dintre cele mai fericite cupluri de la Hollywood vreme de 41 de ani. Au apărut pe ecran împreună în 1983, într-un remake al producției „To Be or Not to Be”, și și-au jucat propriile roluri în 2004, într-un episod memorabil din serialul „Curb Your Enthusiasm”. Aparent bizara combinație dintre o actriță foarte serioasă și un regizor mereu pus pe glume pare să fi fost în acest caz una foarte reușită. Cei doi au avut o fiică împreună, născută în 1972. Anne Bancroft a murit de cancer în 2005.

Julie Andrews și Blake Edwards

Ea a câștigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol principal în 1965, în calitate de protagonistă a filmului „Mary Poppins”, iar el a primit un premiu Oscar onorific în anul 2004. Deși a regizat o serie de filme extrem de apreciate, precum „The Pink Panther”, „Breakfast at Tiffany’s”, „The Party” și alte pelicule clasice, singura lui nominalizare la Oscar a fost aceea din 1983, primită la categoria „cel mai bun scenariu adaptat”, pentru filmul „Victor Victoria”.

Cei doi au colaborat la multe alte filme memorabile, precum „Victor Victoria”, „10”, „The Man Who Loved Women” și „The Tamarind Seed”. În 1995 au colaborat și la o versiune muzicală a filmului „Victor Victoria”, ce a fost pusă în scenă pe Broadway. La puțin timp după aceea, Julie Andrews și-a pierdut vocea și nu a mai cântat niciodată.

Julie Andrews și Blake Edwards s-au căsătorit în 1969 și au avut împreună patru copii. Blake Edwards a murit din cauza unei pneumonii în 2010.

Gala premiilor Oscar 2013 va avea loc în cursul nopții de duminică, 24 februarie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Toți românii au INTERZIS. Legea peste care nu poate trece NIMENI. Se dau amenzi de...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția