OSCAR 2013. Învinșii de la gala Oscarurilor vor primi cadouri în valoare de 45.000 de dolari

OSCAR 2013. Învinșii de la gala Oscarurilor vor primi cadouri în valoare de 45.000 de dolari
Publicat: 20/02/2013, 14:40
Actualizat: 05/07/2013, 15:12

Nominalizații la premiile OSCAR 2013 ce nu vor reuși să câștige mult râvnita statuetă aurie decernată de Academia de film americană (The Academy of Motion Picture Arts and Sciences) nu vor pleca acasă cu mâna goală, ci vor primi pungi cu cadouri în valoare de 45.000 de dolari, informează Reuters.

Compania de marketing Distinctive Assets, cu sediul la Los Angeles, va înmâna, ca în fiecare an, tradiționalele pungi cu cadouri „Everyone Wins at the Oscar Nominee Gift Bag”, în valoare de aproximativ 45.000 de dolari, talentaților actori, cineaști și muzicieni care au fost nominalizați la premiile OSCAR 2013, dar care nu au câștigat trofeul, au anunțat marți reprezentanții acestei firme.

Printre obiectele care se află în aceste pungi cu cadouri, cunoscute și sub denumirea „swag bags” („cadouri de consolare”), se numără vouchere pentru vacanțe în Australia, Hawaii și Mexic, sesiuni de pregătire sportivă cu antrenori profesioniști, prezervative, o sticlă cu tequila, pantofi de tenis cu decorațiuni realizate manual, programări la cabinetele de înfrumusețare, dar și dispozitive informatice de „controlare a porțiilor alimentare” pentru aceia care își supraveghează siluetele, au precizat într-un comunicat reprezentanții companiei Distinctive Assets.

Academia de film americană a renunțat la oferirea unor coșuri cu cadouri prezentatorilor și artiștilor invitați la gala premiilor Oscar, în 2007, după ce această practică a făcut obiectul unei anchete inițiate de autoritățile fiscale americane.

Vedetele care primesc cadouri și vacanțe gratuite la diverse gale trebuie să le declare în formularele lor pentru fiscul american, la rubrica „venituri”, și să plătească impozitele aferente acestor daruri.

Deși pungile cu cadouri oferite de compania Distinctive Assets nu sunt aprobate de Academia de film americană, această firmă din Los Angeles oferă astfel de daruri de consolare de 11 ani deja. Pungile sunt livrate nominalizaților care nu au câștigat PREMIUL OSCAR direct la domiciile lor sau prin intermediul agenților acestora.

Pungile de consolare din acest an includ și un sistem de filtrare a apei, ședințe de acupunctură și aromaterapie, un sejur de o săptămână într-o clinică specializată în fitness și slăbit și un abonament de un an la serviciul VIP al aeroportului Heathrow din Londra.

Și copiii nominalizaților necâștigători primesc daruri: ei se pot distra într-un program profesionist, destinat doar celor mici, în cadrul căruia iau lecții într-o serie de discipline din lumea circului.

Premiile OSCAR 2013, considerate cele mai înalte distincții din industria cinematografică americană, vor fi decernate duminică seară, la Los Angeles.