Patricia Kaas va susține, în premieră, la Cluj-Napoca, un concert-tribut Édith Piaf

Patricia Kaas va susține, în premieră, la Cluj-Napoca, un concert-tribut Édith Piaf
Cântăreața Patricia Kaas va susține, în premieră la Cluj-Napoca, un concert-eveniment, organizat de TIFF Events, care va avea loc în 24 iunie și care face parte din turneul mondial prin care artista îi aduce un tribut lui Édith Piaf, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Publicat: 04/02/2013, 16:36
Actualizat: 29/03/2019, 20:20

Conform unui comunicat de presă transmis, luni, de TIFF Events – organizatorul evenimentului, Patricia Kaas va susține, în 24 iunie, de la ora 20.30, un concert la Sala Sporturilor din Cluj-Napoca.

Patricia Kaas va aduce în fața clujenilor cântece faimoase precum „Milord”, „Padam Padam” și „Non, je ne regrette rien!”, care fac parte dintr-un album unic, prin care Patricia Kaas marchează împlinirea a 50 de ani de la moartea artistei care i-a marcat copilăria, Édith Piaf.

Intitulat „Kaas chante Piaf” („Kaas cântă Piaf”), albumul cuprinde 21 de melodii și s-a vândut în peste 16 milioane de exemplare în 47 de țări, fiind o colecție care „aduce profunzime și nuanțe” muzicii lui Piaf, o experiență care trezește emoții profunde și care a încântat audiențe din întreaga lume.

La concertul de la Cluj-Napoca, decorul va recrea atmosfera Parisului postbelic și vor fi proiecții video cu imagini inedite din viața artistei care a marcat cursul muzicii franceze în prima jumătate a secolului trecut.

„Cluj-Napoca este un oraș care merită să găzduiască mult mai multe evenimente de calibru, fie că vorbim de festivaluri, concerte sau conferințe. Cu 12 ani în urmă, am organizat prima ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) cu credința că va putea deveni, în timp, un brand al Clujului. Astăzi, suntem la fel de convinși că le vom putea oferi clujenilor surprize plăcute și în restul anului, nu doar în timpul festivalului. Un concert Patricia Kaas este un eveniment extraordinar în sine, pentru că vorbim de un artist internațional de prim rang, dar anul acesta în particular este un prilej deosebit, pentru că show-ul ei este o reverență sublimă în fața unei alte mari voci: Édith Piaf”, a declarat Tudor Giurgiu, directorul TIFF.

Patricia Kaas va fi acompaniată pe scenă de trei instrumentiști: un violonist, un pianist și un DJ, pe care artista îl numește „un adevărat dirijor de orchestră virtuală”. Spectatorii o vor vedea pe Patricia Kaas și în ipostaze noi, în timpul unor momente inedite de actorie sau poezie.

„Interpretez cântecele acestea în maniera mea, investind emoțiile și amintindu-mi de dramele mele. Mi le-am imaginat ca un omagiu pentru Édith Piaf, dar nu am dorit pur și simplu să reiau melodiile ei; am vrut ca aranjamentele muzicale să fie la înălțimea acestei mari artiste și a vieții ei”, spune Patricia Kaas.

Aranjamentele au fost realizate de compozitorul Abel Korzeniowski, nominalizat la Globul de Aur și unul din numele tot mai cunoscute în domeniul muzicii de film.

Concertul „Kaas cântă Piaf” a fost prezentat, până în prezent, pe unele din cele mai mari scene ale lumii, inclusive Royal Albert Hall din Londra sau Carnegie Hall, New York. Turneul va continua până la finalul anului 2013 în alte mari orașe ale lumii.

Patricia Kaas a crescut ascultând muzica lui Édith Piaf, aceasta fiind chiar inspirația care a determinat-o să se lanseze la rândul ei în lumea muzicii. Succesul nu a întârziat să apară: ea a fost răsplătită cu premiul „Victoire de la Musique” și numită „descoperirea anului” pentru una din primele ei melodii, „D”Allemagne”, în 1988. Fiecare din următorii patru ani a însemnat noi premii pentru artista al cărei nume a început să fie sinonim cu muzica franceză de bună calitate.

Biletele pentru evenimentul de la Sala Sporturilor vor costa între 100 și 350 de lei și vor fi puse în vânzare la mijlocul lunii februarie. Mai multe informații despre eveniment vor fi disponibile pe site-ul www.tiff.ro și pe pagina de Facebook a Casei TIFF.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Șoseaua din România pe care mulți turiști o consideră mai frumoasă decât Transalpina și Transfăgărășanul
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Nenorocirea abătută asupra României în noaptea de Înviere a șters de pe hartă un loc...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
Se dă lege pentru românii din TRANSILVANIA. Noile măsuri vor deveni OBLIGATORII prin lege
Pe cine vânează Dana Budeanu. Clienții de la care vedeta nu-și ia ochii
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O grotă subacvatică este atât de adâncă încât cercetătorii nu i-au putut găsi fundul