Patru dintre cele mai așteptate filme în cinematografe, DESCĂRCATE ilegal direct din serverele companiei producătoare: pe internet se pot vedea cu câteva săptămâni înainte de lansare!

Patru dintre cele mai așteptate filme în cinematografe, DESCĂRCATE ilegal direct din serverele companiei producătoare: pe internet se pot vedea cu câteva săptămâni înainte de lansare!
Publicat: 01/12/2014, 18:11
Actualizat: 01/12/2014, 18:15

Copii ale unor DVD-uri folosite în scop promoțional pentru patru pelicule produse de Sony Pictures și nelansate încă, printre care se află și filmul „Annie”, cu Jamie Foxx, a cărui premieră este programată, în Statele Unite pentru 26 decembrie, sunt diponibile, în mod ilegal, pe site-urile de partajare de fișiere (torrente, n.r.).

Printre titluri se află și „Furia: Eroi anonimi”, cu Brad Pitt, lansat deja în cinematografe, dar care este unul dintre titlurile cele mai descărcate de pe site-urile de filme piratate.

„Furia: Eroi anonimi” a fost descărcat de peste 888.000 de adrese IP unice de când a apărut pe internet, pe 27 noiembrie, potrivit companiei Excipio, care urmărește operele piratate online. Numărul de descărcări de pe internet face ca acest film să se situeze pe locul al doilea în topul celor mai piratate filme din prezent, în condițiile în care pelicula este în continuare difuzată în cinematografe.

Pelicula „Annie”, produsă tot de Sony Pictures, este de asemenea disponibilă în mod ilegal pe internet, cu trei săptămâni înainte de data premierei în cinematografe, prevăzută pentru a doua zi de Crăciun.

Alte filme ale Sony Pictures descărcate ilegal în prezent pe internet sunt „Mr. Turner”, „Still Alice” și „To Write Love on Her Arms”.

Compania Sony a refuzat să comenteze situația, dar o sursă apropiată de circumstanțele producerii atacului informatic de la începutul săptămânii a dezvăluit că, foarte probabil, apariția filmelor pe internet este legată de atacul asupra sistemului informatic al companiei. Multe dintre copiile filmelor diponibile pe internet conțin „antete” de tipul watermark (texte sau logo-uri grafice aplicate peste imagine, n.r.).

Sistemul informatic al companiei Sony Pictures a fost victima unui atac informatic pe 24 noiembrie, o imagine a unui schelet apărând pe ecranele computerelor companiei, alături de mesajul „Hacked by #GOP”, grupul din spatele atacului identificându-se sub numele „Guardians of Peace” („Gardienii Păcii”, n.r.). Mesajul conținea o amenințare privind publicarea de documente „secrete și strict secrete” ale companiei. O anchetă privind atacul cercetează legăturile dintre viitorul film al Sony „The Interview” și Coreea de Nord.

Scurgerea de date din cadrul Sony este cel mai mare incident de piraterie produs la câteva luni după ce, în iulie, filmul „The Expendables 3: Eroi de sacrificiu” a apărut pe internet cu trei săptămâni înainte de lansarea în cinematografe. Poliția londoneză a arestat, săptămâna aceasta, două persoane în legătură cu acest incident.

În timp ce „Furia: Eroi anonimi” este foarte căutat pe internet, celelalte tilturi ale Sony nu sunt foarte accesate online. „Annie” a fost descărcat de la peste 184.000 de adrese IP unice. Sony Pictures speră că „Annie” nu va fi descărcat de foarte multe ori, deoarece filmele de familie nu sunt, în general, un succes printre cei care descarcă pelicule online.

Filmele „Still Alice”, „Mr. Turner” și „To Write Love on Her Arms” prezintă rate mai mici de piratare online, fiecare fiind descărcat de sub 100.000 de adrese IP unice, începând din 27 noiembrie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Ion Iliescu e VINOVAT: Se face dreptate pentru această rușine națională
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Mesajul transmis de Mihaela Rădulescu de ziua de naștere a iubitului ei, Felix Baumgartner: ”Mă...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Un veteran NASA a inventat un propulsor care sfidează legile fizicii