Patru inventatori curajoși care au schimbat lumea și de care probabil nu ai auzit

Patru inventatori curajoși care au schimbat lumea și de care probabil nu ai auzit
Publicat: 31/05/2017, 08:53

Însă, ideile nu sunt suficiente pentru a ajunge la un rezultat, cel puțin în contextul de față. Acești patru inventatori prezentați în articol au avut nevoie de curaj, perseverență și desigur, mult timp la dispoziție, relatează The Vintage News.

Gordon Giesbrecht

Dr. Giesbrecht este un profesor de termofiziologie la Universitatea Manitoba și este cunoscut pentru cercetările sale în cazul hipotermiei. Acesta a susținut că multe decese care au loc din cauza scufundării în apă rece nu sunt datorate hipotermiei, ba din contră, multe decese au loc înainte din cauza șocului produs de apa rece, care aduce cu sine hiperventilația.

Doctorul a emis principiul „1-10-1″, o metodă facilă de a memoriza cele trei faze ale scufundării în apă rece și timpul aproximativ al fiecăreia.

Principiul a fost introdus în 19 februarie 2004 la Late Night With David Letterman, precizând că „dacă vei cădea în apă foarte rece, nu te panica și ține minte că ai un minut la dispoziție pentru a-ți controla respirația, apoi 10 minute în care te poți mișca eficient pentru a ajunge la suprafață și o oră până să se instaleze hipotermia”.

Partea și mai fascinantă este că doctorul a testat acest principiu pe el, reușind să-și coboare temperatura corpului mai jos de 35 de grade, adică etapa II a hipotermiei (etapa III înseamnă deces). A încercat acest principiu de 33 de ori, dobândindu-și porecla de „Doctorul Înghețată” (Dr. Popsicle).

Vezi cine sunt ceilalți trei pe Descoperă!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase