Paul McCartney transformă filmul clasic It’s a Wonderful Life/ O viață minunată în musical

Paul McCartney transformă filmul clasic It's a Wonderful Life/ O viață minunată în musical
Publicat: 18/07/2019, 10:48

Fostul component al trupei Beatles este pe punctul de a încheia partitura pentru o adaptare a poveștii filmului „It’s a Wonderful Life/ O viață minunată” , regizat de Frank Capra în 1946, una dintre cele mai vizionate pelicule în perioada Crăciunului, a declarat miercuri un reprezentant al artistului.

McCartney scrie muzica și colaborează pentru versuri cu britanicul Lee Hall, scenaristul producției „Billy Elliot” și al filmului care spune povestea lui Elton John, „Rocketman”. Un alt britanic, Bill Kenwright, este implicat în calitate de producător al montării care ar trebui să aibă premiera în 2020.

„It’s a Wonderful Life/ O viață minunată” urmărește frământările unui bărbat care este salvat de îngerul său păzitor.

„Până acum nu mi s-a oferit ocazia să scriu un musical, dar m-am întâlnit cu Bill și Lee Hall și am avut o discuție. M-am trezit gândindu-mă că ar putea fi interesant și distractiv”, a spus McCartney într-o declarație de presă. „«It’s a Wonderful Life» e o poveste universală la care ne putem raporta cu toții”, a adăugat muzicianul.

McCartney, în vârstă de 77 de ani, tocmai a încheiat segmentul american al turneului său și declară că a scris deja șapte dintre piesele viitorului spectacol.

Împreună cu John Lennon, McCartney a fondat Beatles la Liverpool în anii ’60 și a semnat câteva dintre cele mai cunoscute piese muzicale din istoria culturii pop.

După ce trupa s-a destrămat, în 1970, McCartney a lansat peste 25 de albume de studio, inclusiv cinci care conțin înregistrări originale de muzică clasică. A câștigat 18 premii Grammy.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase