Pe urmele misteriosului BIGFOOT. Proiectul care ar putea demonstra că animalul trăiește în pădurile din California

Pe urmele misteriosului BIGFOOT. Proiectul care ar putea demonstra că animalul trăiește în pădurile din California
Publicat: 19/10/2012, 21:40
Actualizat: 30/07/2014, 02:10

O organizație din SUA susține că a pus la punct un proiect care va furniza primele dovezi video despre existența personajului Bigfoot, grație unui avion nedetectabil ce va filma deasupra munților din California, în căutarea misterioasei creaturi.

Daily Mail scrie că proiectul Falcon pretinde că este primul care va încerca să dovedească existența umanoidului asemănător maimuțelor, ce ar trăi în pădurile din vestul Americii de Nord.

Potrivit reprezentanților companiei, nava Aurora Mk II prezintă aceleași avantaje ca un elicopter, cu diferența că va putea fi camuflat și manevrat cu ușurință, iar proiectul ar putea costa vreo câteva sute de milioane de dolari.

Inițiatorul proiecului Falscon, William Barnes, care susține că a mai văzut celebrul animal și în 1997, speră ca de această dată să surprindă imagini cu acesta, devenit deja un mit printre americani.

Nava Aurora se va deplasa cu ajutorul unui sistem de propulsie automată și va dispune de camere cu infraroșu, precum și de senzori de detectare a mișcării.

Până acum a mai existat o înregistrare video în care apare un Bigfoot, realizată de Roger Patterson, în anul 1967, tot pe teritoriul Californiei, însă autenticitatea acesteia a fost pusă mereu la îndoială.